Postup přípravy receptu Likér z černých jeřabin:
Čisté, umyté jeřabiny, zbavené stopek, dáme do hrnce
Zalijeme vodou tak, aby byly všechny jeřabiny pod hladinou, utopené.
Dáme vařit.
Než nám začne voda vařit oloupeme kůru z citronu a citron pak nakrájíme na plátky a zbavíme pecek (pokud necháte pecky, šťáva zhořkne)
Jakmile se začnou jeřabiny vařit, za stálého míchání přidáme kávu, necháme vařit 2 minuty a přidáme skořici, hřebíček a citron, necháme opět vařit 2 minuty a pak vše vypneme (sundáme z ohně).
Celou směs necháme den stát na chladnějším místě.
Šťávu přecedíme přes plátno a z plodů vymačkáme také co nejvíce šťávy samozřejmě přes plátno.
Šťávu pak dáme vařit a přidáme cukr, který vaříme 5 minut, nakonec přidáme vanilkový cukr, který vaříme 2 minuty.
Necháme zchladit a nakonec do šťávy přidáme rum.
Po promíchání naplníme láhve s uzávěrem a likér uložíme na chladném a temném místě.