Jemně rozdrtíme dva výhonky máty v míchací sklenici a zalijeme rumem, necháme 20 minut odstát.
Ostrým nožem nasekáme na jemno pár lístků máty (střední žílu a řapík vyhodíme).
Trošku sekané máty smícháme s krystalovým cukrem a vyrobíme si tak základ pro mátovo-cukrovou krustu.
Po okraji sklenice přejedeme limetkovou slupkou a pak okraj pomoříme do mátovo-cukrového základu a necháme chvíli cukr přilnout na sklo.
Do šejkru vsypeme sklenici ledové tříště, přidáme rum, ve kterém vyluhovala máta a limetkovou šťávu s cukrovým sirupem.
Důkladně protřeseme a přecedíme do sklenice s mátovo-cukrovou krustou.
Ozdobíme špetkou sekané máty.
Fotky receptu Maison Charles:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!