Postup přípravy receptu Májová bowle:
Do vhodné nádoby nalijeme 1 l lehkého bílého vína, přidáme cukr a mícháme tak dlouho, dokud se cukr uplně nerozpustí. Potom do vína zavěsíme lehce ovadlou mařinku vonnou uvázanou na kousku bílé niti, a to tak, aby v tekutině byly ponořeny jen květy. Mísu přikrajeme a uložíme na půl hodiny do chladničky. Poté byliny odstraníme a bowli připravíme k pití. Přidáme bílé víno z dalších dvou lahví a 0,7 l vína růžového. Nápoj ochutnáme. Ukáže-li se, že bowle není dostatečně sladká, přidáme přiměřené množství cukru do prázdné sklenky, zalijeme je hotovým nápojem, rozmícháme, počkáme, až se roztok zjasní, a pak jej nalijeme do bowle. Je-li bowle naopak přeslazená přidáme víno. Shledáme-li bowli chuťově dokonalou, dolijeme ji sektem a podáváme.