![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
16. 04. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlé fazole s klobásou a kukuřicí: Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Klobásy omyjeme, pokud nám vadí slupka, tak ji oloupeme a pokrájíme na kousky nebo kolečka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, po zesklovatění přidáme nakrájené ... …více»
|
![]() |
16. 04. 2008 Uzeniny Žádné hodnocení
Příprava receptu Uzená rolka s bosáky a zelím: Uzenou rolku zalijeme vodou a asi 5 minut povaříme. Vodu slijeme, maso přelijeme novou vodou a vaříme maso doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci. Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme ... …více»
|
![]() |
16. 04. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uzená kotleta v listovém těstě: Omyté maso vložíme do vymazaného pekáčku a nepřikryté pečeme asi 0,75 hodiny. Listové těsto vyválíme na slabou placku 20x30 cm. Posypeme ji rozmarýnem, pepřem a solí. Na placku položíme předpečenou ko ... …více»
|
![]() |
16. 04. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Horácké uzené: Kyselé zelí okmínujeme a vsypeme na osmaženou cibulku. Přidáme nakrájené uzené, podlijeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, zelí opaprikujeme, povaříme, okyselíme, přidáme majoránku, přilijeme smetanu a p ... …více»
|
![]() |
16. 04. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bylinkové klobásy: Jemně usekanou cibuli podusíme na oleji. Přidáme sekané bylinky a krátce prohřejeme. Pak sejmeme s ohně a vmícháme hořčici. Klobásy nakrojíme po délce a naplníme cibulí s bylinkami. Zavineme je do fól ... …více»
|
![]() |
16. 04. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Prase v pytli: Uvaříme brambory do poloměkka, uprostřed vyvrtáme kulatou škrabkou velký kruhový otvor, mírně osolíme a okořeníme a do otvoru vtlačíme klobásu, kterou jsme předtím opekli. Konce klobásy rozřízneme, br ... …více»
|
![]() |
16. 04. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šunkový špíz s ananasem a sladkými bramborami: Na špízy střídavě napíchejte šunku, brambory a papriku. Promíchejte marinádu. Špízy grilujte na otevřeném grilu nebo v troubě, případně na grilovací pánvi, a důkladně je potírejte omáčkou. Jestli chce ... …více»
|
![]() |
15. 04. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné zapékané houbové hlavičky: 3 plátky česnekového boku a šunku pokrájíme na drobné nudličky, přidáme najemno nakrájenou cibulku, nivu, mozarelu, česnek, vejce a 2 lžíce zakysaného krému. Vše smícháme, opatrně dosolíme a okořeníme ... …více»
|
![]() |
15. 04. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažený gothaj s nivou: Nivu nastrouháme, do koleček salámu uděláme do dvou třetin kapsičky a naplníme nivou. Okraje kapsiček opět přitiskneme k sobě. Salám obalíme v hladké mouce a pak ponoříme do těstíčka (hustota jako na ... …více»
|
![]() |
15. 04. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné zapékané brambory: Brambory pečlivě omyjeme, očistíme kartáčkem a vaříme ve slané vodě asi 30 minut. Cibuli, šukový a trvanlivý salám nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme másloa krátce v něm osmahneme cibuli a šunkový sal ... …více»
|