Použité suroviny receptu Mléčná rýže s broskvemi :
200 g rýže
| 200 ml vody
| 200 ml mléka
| 100 g másla
| 200 ml smetany ke šlehání
| špetka soli
| 70 g cukru
| 30 g medu
| 1 kompot zav. broskví
| 1 skořicový cukr
Postup přípravy receptu Mléčná rýže s broskvemi :
Rýži propláchneme proudem studené vody a vložíme do vroucí osolené vody. Přidáme mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a změknutí rýže. Po zhoustnutí vmícháme máslo a smetanu ke šlehání. Nakonec vmícháme cukr a med a vše necháme mírně vychladnout.
Mezitím si nakrájíme poloviny zavařených broskví na plátky. Po mírném zchladnutí dáváme kaši do vyšších misek. Prvně část rýže, pak vrstvu broskví a zase část rýže. Povrch posypeme skořicovým cukrem.