Postup přípravy receptu Moravský vinný punč:
Na jemném struhadle nastrouháme kůru z obou citrónů, pomačkáme s vanilkovým cukrem. Pak vymačkáme šťávu z citrónů i pomerančů. Do rozehřátého hrnce dáme maličko vody, přidáme cukr a na velkém ohni necháme svařit. (Musí se míchat!!!) Pak pomalu přiléváme čistý mošt (nesmíse srazit karameluzijící se cukr! Když se mošt zahřeje, přidáme slazenou citrónovou kůru, slupky z vymačkaných pomerančů a necháme přejít varem. Rychle vlejeme bílé víno, které nápoj zchladí, přidáme citrusovou šťávu, a prohřejeme na cca 60 stupňů. Podle potřeby dochutíme (cukr, citrón), vytáhneme slupky z pomeranče, přidáme vínovici a podáváme ve velkých hrníčcích.