![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 11. 2007 Moučníky Žádné hodnocení
Příprava receptu Bugatsa: Ohřejeme mléko, ušleháme žloutky a vmícháme do nich cukr a mouku, až se vytvoří hustý krém.
To vše za stálého míchání vlijeme do horkého mléka a znovu postavíme na mírný oheň. Mícháme tak dlouho, dok ... …více»
|
![]() |
23. 11. 2007 Moučníky Žádné hodnocení
Příprava receptu Cuketový koláč s margot: Vejce s cukrem utřeme do pěny a postupně vyšleháváme s olejem. Do pěny zamícháme mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva, sůl, sodu, skořici a vanilkový cukr. Poté zamícháme s nastrouhanou cuket ... …více»
|
![]() |
23. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kokosoví ježci: Krystalový cukr upálíme na karamel,poté zalijeme asi 1a1/2dcl vody a vaříme do rozpuštění cukru.6žloutků s cukrem ušleháme do pěny a přidáme vlažnou karamelovou hmotu,ještě chvilku šleháme,pak přidáme ... …více»
|
![]() |
23. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Burizonový závin: Ze 300 g kryst. cukru uděláme karamel, přilijeme 1 Salko a mícháme. Přidáváme po kouskách 80 g tuku a dohladka vymícháme. Přidáme 200 g burizonů a necháme vychladnout. Vytvarujeme válečky, (můžeme pln ... …více»
|
![]() |
23. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablková rýže: Jablka oloupeme a nakrájíme na nudličky a udusíme ve vařeném cukru.Současně uvaříme rýži a zchladíme ji. Přidáme chladná udušená jablka a ušlehanou smetanu. ... …více»
|
![]() |
23. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové bábovičky : Formu na muffiny (12) vytřeme tukem. Brambory uvaříme doměka, rozmačkáme je na kaši, dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny kromě bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zapracujeme do hmoty. Tu roz ... …více»
|
![]() |
23. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakyslá cukrová poleva: V misce vše vařečkou krátce promíchejte, nic netřete ani nešlehejte! Směs nesmí po vařečce téci, musí z ní odpadávat kousky připomínající hustotou med. Mokrou utěrkou pak misku přikryjte a počkejte pů ... …více»
|
![]() |
23. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Koblížky se skořicí: Mouku s vejci, cukrem, solí a mlékem ušleháme ve vláčné polotuhé těsto. Prášek do pečiva promísíme se lžící mouky, nasypeme do těsta a znovu těsto promícháme.
Do hluboké pánve nebo kastrolu nalijeme ... …více»
|
![]() |
23. 11. 2007 Moučníky Žádné hodnocení
Příprava receptu Kardinálův koláč: 2 vejce, 8 žloutků, 80 g krystalového a 1 vanilínový cukr vyšleháme do husté pěny. Potom jemně zapracujeme mouku s kypřícím práškem. Z 8 bílků a ze zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh. Plech vyložíme pa ... …více»
|
![]() |
23. 11. 2007 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeské buchty: Z vlažného mléka, lžíce cukru a kostky droždí zaděláme kvásek. Mouku, sůl, cukr, žloutky a citrónovou kůru promícháme, přidáme vzešlý kvásek, opět promícháme a nakonec přidáme rozpuštěný vlažný tuk. T ... …více»
|