Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
3. 06. 2009 Moučníky
Příprava receptu Dvouctihodné koláče: Do mísy dáme hl. i polohrubou mouku, sůl, kvásek - teplé mléko, hl. mouku, droždí a 3 lžíce cukru smícháme a necháme vykynout. Zamícháme a přidáme v mléce rošlehaný žloutky, zamícháme a přidáme rozehř ... …více»
|
3. 06. 2009 Moučníky
Příprava receptu Pochoutka z mandlí: Zaděláme kvásek. Přidáme vejce, máslo, mouku, sůl a necháme vykynout. Z 1/2 těsta vyválíme placku a dáme na vymaštěný plech. Potřeme máslem. Polovinou mandlí s cukrem posypeme těsto s přikryjeme plack ... …více»
|
3. 06. 2009 Moučníky
Příprava receptu Šlehačkový dort se švestkami: Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vodu s olejem, mouku a kakao. Pečeme. Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, vložíme do 150 ml smetany, zahřejeme, rozpustíme. Zbylou smetanu osladíme, vyšleháme ... …více»
|
3. 06. 2009 Moučníky
Příprava receptu Slunečnicová bábovka z cukety: Cuketu okrájíme od slupky jako bramboru. Na hrubém struhadle nastrouháme do mísy, do které pak přidáme polohrubou mouku, pískový cukr, vejce, olej, mléko, prášek do pečiva a slunečnicová semínka. Do v ... …více»
|
3. 06. 2009 Moučníky
Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Bábovka se sušenými meruňkami: Povolené máslo vyšleháme s polovinou cukru a postupně do něj vmícháme žloutky, semínka vanilky, teplou smetanu a citronovou kůru. Hmotu zlehčíme částí bílků, které jsme vyšlehali se zbylým cukrem. Pot ... …více»
|
3. 06. 2009 Moučníky
Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Jahodový koláč: Nejdříve ze všech surovin vypracujeme pevné těsto, které necháme asi hodinu v chladu odležet. A pozor, vodu přiléváme postupně. Každá mouka totiž saje jinak, takže množství vody v receptu je pouze ori ... …více»
|
2. 06. 2009 Moučníky
Příprava receptu Japonské bílkové řezy s jahodami: Želatinu vložíme do 350 ml studené vody a necháme ji přibližně 15 minut bobtnat, potom ji ve vodní lázni nahřejeme na teplotu 70-80 °C a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Z bílků vyšleháme tu ... …více»
|
2. 06. 2009 Moučníky
Příprava receptu Ovocný koláč bez drobenky: Všechny suroviny dobře promíchat, vlít na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklást jakýmkoli ovocem a navrch posypat vanilkovým cukrem a dát péct. Pokud na koláč dávám švestky a nebo rebarboru, tak t ... …více»
|
2. 06. 2009 Moučníky
Příprava receptu Rychlé eskymo řezy: Suroviny na těsto smícháme. Těsto nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto upečeme v předehřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladit.
Zatím si z mléka a pudinku uvaříme hustý ... …více»
|
2. 06. 2009 Moučníky
Příprava receptu Maruščin linecký koláč: Do mouky přidáme na kousíčky pokrájené studené máslo, cukr, vejce, vanilkový cukr a prášek do pečiva a vypracováváme v tuhé těsto. Mléko přidáváme postupně podle potřeby, aby se těsto příliš nedrobilo ... …více»
|