Použité suroviny receptu Mražená vínová tříšť s jablečnou šťávou a mátou:
150 ml jablečné šťávy
| 400 ml bílého vína
| 4 lžíce mátového likéru
| ze 2 citrónů šťáva
| 80 g cukru moučka
| na ozdobu máta
Postup přípravy receptu Mražená vínová tříšť s jablečnou šťávou a mátou:
Bílé víno, mátový likér, jablečnou i citronovou šťávu a 60 g moučkového cukru mícháme, až se cukr úplně rozpustí. Zbytkem cukru vysypeme plochou formu. Naplníme ji tekutinou a dáme přibližně na 5 hod. zmrznout. Krátce před podáváním vyjmeme z mrazáku, polévkovou lžící odškrabujeme jednotlivé porce a ihned plníme vychlazené dezertní poháry. Ozdobíme lístky máty a okamžitě podáváme.
Fotky receptu Mražená vínová tříšť s jablečnou šťávou a mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!