Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Vodnář - roční horoskop na rok 2025 | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
27. 01. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Ježkovy voči: Do tlustostěnné sklenice o objemu 3 dl nalijeme calvados, 1,5 dl horké vody.
Přidáme med, hřebíček a rozinky, dochutíme cukrem.
Zdobíme plátkem citrónu. ... ... …více»
|
27. 01. 2009 Nápoje
Příprava receptu Vinný střik s granátovým jablkem: Nejdříve musíme vymačkat dužinu granátových jablíček. Pak šťávu zamícháme s cukrem a rozdělit do 4 skleniček . Potom dolijeme bílým vínem a sodou. Nakonec přidáme led a můžeme podávat! ... ... …více»
|
27. 01. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Hot Scotch toddy: Do sklenice dáme cukr, hořkou, citrónovou šťávu a plátek citrónu ozdobený hřebíčky.
Přidáme skotskou whisky a zalijeme vařící vodou.
Mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak povrch nápoje posypeme mle ... …více»
|
27. 01. 2009 Nápoje
Příprava receptu Náhražka čínského čaje: Směs sušených listů vložíme do horké vody, necháme přejít varem, pak ihned odstavíme.
Necháme 6 minut vyluhovat.
Nyní čaj přecedíme, osladíme a můžeme podávat. ... ... …více»
|
27. 01. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Mléčný rumový punč: Do zahřáté sklenice nalijeme sirup.
Přes sítko přilijeme horké mléko.
Dolijeme rumem a zamícháme.
Ihned podáváme. ... ... …více»
|
27. 01. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Maté grog: Sáček čaje maté a 1 sáček heřmánkového čaje necháme asi 6 minut louhovat v 1/2 l vroucí vody.
Čaj nalijeme do dvou šálků a do každého dáme ještě plátek pomeranče.
Zamícháme tyčinkou skořice. ... ... …více»
|
27. 01. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Krvavý punč: V horké vodě omyjeme krvavý pomeranč, ukrojíme 1 plátek kolečka a kolečko pak na čtvrtiny.
Pak obě půlky pomeranče vymačkáme.
Do menšího hrnce nalijeme šťávu z krvavých pomerančů, přidáme cukr a míc ... …více»
|
27. 01. 2009 Nápoje
Příprava receptu Kumkvatový punč: Na 4 sklenice zalijeme silný ovocný čaj 500 ml vody a necháme asi 5 minut louhovat.
Přidáme 500 ml pomerančové šťávy a 4 lžíce javorového sirupu nebo medu.
Čtyři kumkvaty omyjeme horkou vodou a nakr ... …více»
|
26. 01. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Posset: Do malého hrnce dáme mléko, ovesnou mouku a sůl a za stálého míchání ohříváme téměř až do bodu varu.
Sundáme z ohně a necháme 10 minut odstát.
Pak tekutinu přecedíme do čisté nádoby a přidáme med, p ... …více»
|
26. 01. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Pařížské horké víno: Do hrnečku nalijeme červené přírodní víno, postavíme na oheň a silně zahřejeme.
Do jiného hrnečku dáme čerstvé žloutky, sirup a absint a za stálého míchání přiléváme horké víno.
Takto upravené víno ... …více»
|