![]() |
2. 02. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Southern ginger: Do vysoké sklenice vložíme výhonek máty a jemně jej vymačkáme, aby pustil šťávu.
Sklenici pak doplníme do dvou třetin drceným ledem.
Přidáme citrónovou šťávu, cukrový sirup a zázvorovou limonádu.
J ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Toledo punch: Všechny ingredience dáme vychladit.
Suroviny z první části receptu smícháme ve velké punčové míse, rozpustíme v nich cukr.
Potom přidáme vodu, obyčejné brandy, claretu a bílé víno (nejlepší je němec ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tiger juice: Šejkr do poloviny naplníme ledem.
Nalijeme citrónovou šťávu, pomerančový džus a whisky.
Důkladně protřepeme a přecedíme do koktejlové sklenice. ... ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tibi – Japonské krystaly: Do skleněné nádoby vložíme 3 čajové lžičky krystalů – řasy a 4–5 lžiček cukru, 6–8 kusů rozinek.
Zalijeme litrem studené vody a nádobu uzavřeme nejlépe sáčkem a gumičkou (v žádném případě nepoužíváme ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zombie prince: Do míchací sklenice nabereme o něco méně než polovinu sklenice ledové tříště.
Přilijeme citrónovou, grapefruitovou a pomerančovou šťávu.
Přidáme hořkou (bitters) a cukr.
Dolijeme rumy a důkladně za ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čaj z lipových květů: Natrhám lipový květ. Ten dobře usuším na stolech pokrytých papírem v místnosti s otevřenými okny (2-3 dny). Usušené květy vhodím do vroucí vody a nechám několik málo minut povařit. Když je voda zlatav ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Levandulový sirup: Větve opláchneme a dáme do kastrůlku s vodou, přidáme dobře omyté a pokrájené citrony a skořici. Přivedeme k bodu varu a vaříme cca 15 minut. Sundáme z plotny a necháme 24 hodin louhovat.
Druhý den ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí juice: Kůru z pomerančů nakrájíme do 0,5 l vody a přidáme kyselinu. Necháme vylouhovat přes noc. Druhý den kůru uvaříme a rozmixujeme. Uvaříme 3 l vody s cukrem a do horkého přidáme rozmixovanou směs. Nechám ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2009 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hořící bowle: Víno nalijeme do nádobky na přípravu bowle.
Přidáme dobře omytou pomerančovou kůru, skořici, hřebíček a citrónovou šťávu.
Na lihovém vařiči víno ohřejeme, ale nevaříme, potom zmírníme plamen.
Na ná ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Griotkový grog: Vodu s cukrem převaříme, přidáme kolečko citrónu, griotku, rum a všechno společně prohřejeme.
Horký grog naléváme do sklenic a zdobíme plátkem citrónu. ... ... …více»
|