![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
22. 11. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Blue eyes sváteční: Lihoviny v šejkru promícháme s ledem a nalijeme do skleničky. Dolijeme tonikem a ozdobíme plátkem citrónu. ... ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ovocný džus: Banány oloupeme, grep, mandarinku a pomeranč zbavíme slupek, jablíčka nakrájíme na menší kousky.
Ovoce postupně vkládáme do odštavnovače a odštavněnou šťávu slijeme do dětských skleniček. Podáváme s ... …více»
|
![]() |
18. 11. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Štáva z pomerančové kůry: Kůru z pomerančů nakrájím na kostky, zaliji 1/2 litrem studené vody se 3 lžičkami kyseliny citronové.
Necháme máčet 3 dny.
Pak kůru rozmixuji. Svařím 3 litry vody s 1/2 kg cukru. Prochladlý roztok ... …více»
|
![]() |
18. 11. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svařený jablečný džus s alkoholem: Jablečný džus, nejlépe 100%, vlijeme do hrnce. Vhodíme do něj skořici a hřebíček a dáme vařit. Horký džus sundáme z plotýnky. Vylovíme koření a dolijeme calvados. Můžeme použít i jinou pálenku mimo sl ... …více»
|
![]() |
17. 11. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí griotka z vína: Nejprve si svaříme 1/2 l vína s cukrem, hřebíčkem a skořicí. Necháme vychladnout. Poté dolejeme zbytek vína, vodky a aroma. ... ... …více»
|
![]() |
17. 11. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ledová tříšť: V míse máme led, přimícháme sůl, vložíme do prostřed sklenici, do ní nalijeme džus a čekáme nejméně 1 hodinu.
(Sůl pomáhá k rychlejšímu rozpouštění) ... ... …více»
|
![]() |
17. 11. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tekutý štrůdl: Hruškovici dolijeme hruškovým džusem, zahřejeme na 70 stupňů a odstavíme. Nalijeme do skleniček a ozdobíme plátkem hrušky a celou skořicí. ... ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ovocný likér: Nachystáme si skleněnou nádobu asi na 4 litry. Tu budeme postupně plnit ovocem, tak jak zraje.
Například začínají zrát jahody, dáme je do sklenice, zasypeme je cukrem a zalijeme je rumem. Pokračuje ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlý karamelový likér: Konzervu salka povaříme ve vodě v tlakovém hrnci asi 45 minut. Pak plechovku vyjmeme a necháme vychladnout.
Karamelové salko dáme do mixéru, přilijeme rum nebo vodku a krátce zašleháme.
Rychlý k ... …více»
|
![]() |
13. 11. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bylinkový ovocný čaj: Květy sedmikrásek, jablečné slupky, meduňku a ibišek dáme do vetšího hrnku, zalijeme vodou o teplotě cca 96 °C a necháme přikryté vylouhovat asi 10 minut. Potom čaj přecedíme do šálků, podle chuti osl ... …více»
|