![]() |
21. 03. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Víno na spaní: Všechny byliny smícháme a zalijeme vínem. Směs necháme zakrytou jeden týden stát, potom ji pečlivě scedíme a naplníme do připravených sterilních láhví. Užíváme vždy 2-3 lžíce vína před spaním. Tento n ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zažívací čaj: Vodu uvedeme do varu. Uvedené přísady smícháme a 2 lžíce směsi spaříme vroucí vodou. Přikryté necháme 10-15 minut vyluhovat, poté scedíme. Čaj je dobré pít neslazený po jídle. ... ... …více»
|
![]() |
20. 03. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Mléčný expres: Nalijeme mléko do misky, přidáme cukr, kakao a smetanu. Dáme do mikrovlnné trouby na 45 sekund.
Nápojem plníme sklenky do tří čtvrtin. Na to pak dáme a posypeme skořicí a kakaem. ... ... …více»
|
![]() |
20. 03. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Koktejl Matusalem: Všechny přísady kromě rumu Matusalem Gran Reserva nalijeme do šejkru, zastříkneme šťávou z limety a pořádně promícháme. Do vysoké sklenice si připravíme drcený led a ten zalijeme obsahem šejkru. Celý ... …více»
|
![]() |
20. 03. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Korzárský grog: Do ohnivzdorné misky nalijeme rum, citronovou šťávu a vodu. Přidáme hřebíček, skořici, cukr, kůru a pomalu přivedeme do varu. Tekutinu z misky přecedíme do sklenice se silnými stěnami, ozdobíme plátke ... …více»
|
![]() |
19. 03. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mátový uklidňovák: Postup:
Lístky máty propláchneme ve studené vodě a dáme do sítka na čaj. Nejlépe do sítka z přírodního materiálu, např. z bambusu. Do hrnce nalijeme čtvrt litru vody a přidáme 3 lžíce medu. Za stáléh ... …více»
|
![]() |
19. 03. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mléko s medem: Postup:
Mléko ohřejeme, přidáme med, rozmícháme a pijeme na noc pro klidné usnutí. Abychom zachovali cenné látky v medu, nemělo by mléko přesáhnout 40°C. ... ... …více»
|
![]() |
19. 03. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rybízovo-broskvová bowle: Rybíz obereme z větviček, broskve pokrájíme na drobné kostičky, nasypeme do nádoby na bowli, promícháme s cukrem a necháme ovoce pustit šťávu. Potom je zalejeme červeným vínem nebo rybízovou šťávou, d ... …více»
|
![]() |
19. 03. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Falešný cider: Cider je lehké šumivé jablečné víno, oblíbené především ve Francii a Velké Británii. Sklidíte s ním úspěch a jeho příprava je velmi jednoduchá. V přiměřeně velkém džbánu vše smícháme v poměru podle vl ... …více»
|
![]() |
19. 03. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ananasový koktejl se smetanou: Ananas s citronovou šťávou a smetanou rozmixujeme. Podle chuti osladíme a vlijeme do sklenice. Navrch přidáme trochu ušlehané šlehačky, kterou můžeme ješte poprášit kakaem nebo strouhanou čokoládou. ... …více»
|