![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 10. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fresh melon: V šejkru protřepeme všechny tekutiny kromě Mattonky. Přecedíme do sklenice a dolijeme Mattonkou. Nápoj Fresh melon ozdobíme plátkem pomeranče.
…více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí šťáva z černého rybízu : Vyzrálé ovoce opláchneme a odměříme 3 půllitry do velké láhve od okurek o objemu 3,5 l. Rukou dobře rozmačkáme. Přidáme 1 lžíci kyseliny citronové a zalijeme 3 půllitry vody. Láhev povážeme plátnem a necháme 24 hodin …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Káva s whisky cream : Uvaříme si svou oblíbenou instatní kávu. Přidáme jednu polévkovou lžíci whisky cream, jednu lžičku cukru krupice a zamícháme. Můžeme ozdobit šlehačkou, případně šlehačkou s hoblinkami čokolády.
... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Růžová veverka : Na dno vysoké úzké sklenice se stopkou nalijeme likér. Potom sklenici naplníme ledem, přelijeme minerálkou a dolijeme vínem nebo sektem. Na povrch nápoje Růžová veverka položíme jahodu. Během pití doléváme …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nealkoholický punč : Čajové sáčky přelijeme 2 l vroucí vody a necháme asi 5 minut pod pokličkou vylouhovat. Pomeranč a jablko oloupeme. Pomeranč nakrájíme na plátky a ty rozčtvrtíme. Jablko nakrájíme na osminky, zbavíme j ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Banánové daiquiri : Banán nakrájíme na kolečka a dvě z nich dáme stranou. Než začneme vymačkávat šťávu z citrónu (limetky), dáme také jeden plátek stranou. Potom dáme všechny přísady do mixéru a mixujeme na nejvyšší rych ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí bejlíz : Neotevřené konzervy slazeného mléka ponoříme do hrnce s vodou a vaříme 2 hodiny. Nemáme se bát, prý to nebouchne. Poté konzervy necháme vychladnout a mezitím si uvaříme půl litru mandlového pudinku, k ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Borůvkový likér : Do větší nádoby nasypeme borůvky a zalijeme vodkou. Nádobu uzavřeme asi na 20 dní. Poté svaříme vodu z cukrem a necháme vychladnout. Borůvky scedíme a do vodky nalijeme sladkou vodu. Takto upravený li ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bejlíz ze smetany: Slazenou Tatru dáme na 2 1/2 hodiny vařit. Plechovka musí být při vaření ponořená. Po vychladnutí vše dáme do mixéru a rozšleháme. Můžeme ihned podávat. Takto připravený bejlíz ze smetany vydrží v láhvi …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Peprmintová káva: Kávu, cukr a likér dobře promícháme a nalijeme do sklenky na kostky ledu. Peprmintovou kávu ozdobíme lístkem máty. ... …více»
|