![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
8. 01. 2011 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pokud budete zrovna řídit nebo je na vás klasické bombardino moc silné, můžete vyzkoušet nealkoholickou variantu. Naučil mě ji na jednom veletrhu můj bývalý kolega Jiří, který se často nechával inspir ... …více»
|
![]() |
3. 01. 2011 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Rozmixujeme společně s vločkami na hladkou kaši, přidáme med a cukr, znovu promixujeme a doplníme citronovou šťávou a mlékem. Podle potřeby můžeme pro ... …více»
|
![]() |
2. 01. 2011 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() myté a vypeckované třešně nebo višně rozmixujeme s pomerančovou šťávou. Kakao smícháme s cukrem, rozmícháme v mléce a zahříváme, až se kakao s mlékem dokonale spojí a necháme zase vychladit. Vychlazen ... …více»
|
![]() |
2. 01. 2011 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Používám banánový džus Hello, je dost sladký a nápoj se nemusí přislazovat. Mléko s džusem sleji a promíchám. Dobré je to studené, ale více mi to chutná ohřáté. Mléko je lepší 1,5 či 3,5% tuku, to odt ... …více»
|
![]() |
27. 12. 2010 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Punč připravíme do vyšších silnostěnných sklenic s ouškem. Na dno každé sklenice vložíme jednu lžičku medu, přidáme lžičku ovocného sirupu a 50 ml rumu. Vodu přivedeme k varu a uvařenou necháme asi čt ... …více»
|
![]() |
11. 12. 2010 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobře omytý citrón a pomeranč a nakrájejte i s kůrou na malé kousky. Do 2 litrového hrnce malijte Grappu, vodu, krystalový cukr, citrusové plody spolu s hřebíčkem a celým kouskem skořice. Přikryjte po ... …více»
|
![]() |
11. 12. 2010 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oloupané pomeranče zbavte je bílých vláken. Oloupejte je až na dřeň. Oloupaná jablka nakrájejte na malé kousky a s pomerančem nechte macerovat v rumu. V hrnci svařte černorybízovou šťávu s vínem a koř ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2010 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeřabiny dobře očistime, omyjeme a necháme okapat. Dáme do hrnce jeřabiny, vodu, skořice a hřebiček a půl hodiny vaříme. Necháme 2 hodiny vyluhovat, poté procedíme a přidáme cukr.Vaříme do té doby, ne ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2010 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rybíz si dáme do plastové krabičky, zalijeme vodou, posypeme cukrem a dáme do mrazáku. Druhý den (pokud už je rybíz zamrzlý) vyndáme. Vyklepneme do mixéru a budeme mixovat dokud nebude tříšť na malé k ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2010 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vyndáme pecky, vymačkáme šťávu ze všech surovin a dáme do mixéru. Budeme mixovat asi ještě 1 minutu. Jestli chceme mít ještě sladší, nasypeme do mixéru půl sáčku vanilkového cukru a mícháme dokud se ... …více»
|