Použité suroviny receptu Domácí jablečný čaj se skořicí:
1 hrst jablečných slupek (sušené)
| 1 špetka skořice
| podle chuti citronové šťávy
| podle chuti med
| 1 hrnek vroucí vody
Postup přípravy receptu Domácí jablečný čaj se skořicí:
Do hrnku nasypeme hrst jablečných slupek a špetku mleté skořice. Směs zalijeme vroucí vodou a necháme přibližně 5 minut louhovat. Vše přecedíme a dochutíme citronem a medem.
(Pokud máme k dispozici keramickou konvičku se sítkem ušetří nám to později scezení.)
Jablečné slupky vybíráme ze zralých nekazících se jablek. Sušíme je v sušičce ovoce, v teple na slunci nebo na pečícím papíru na plechu v troubě při 80 st. Celsia 2-3 hodiny a dosušujeme na vzduchu. Nezapomínáme průběžně prohrábnout, aby se sušily rovnoměrně. Po usušení uchováváme v papírovém sáčku na suchém a teplém místě.
Taky ho doma delame...a jeho alkoholickou obdobu s nazvem Tekuty strudl- to se namisto slupek z jablek a hork vody ohreje jablecny dzus a "zredi" se trochou rumu. Je to vynikajici