|   
 
    | Vložil: | Curdibilka |  | Porcí: | 1 |  | Doba přípravy: | 60 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 18 |  |  | 
Použité suroviny receptu Pečený ovocný čaj:
800 g cukru krystal
 | 1 l ovoce (maliny, rybíz, višně, jahody, pomeranč, broskev, borůvky,...)
 | 1 lžička skořice
 | 2 hřebíčky
 | 1 l černých jeřabin
 | 1 citron
Postup přípravy receptu Pečený ovocný čaj:
Ovoce na přípravu čaje vybereme podle chuti, důkladně jej očistíme a větší kousky rozkrájíme. Citron oloupeme a zbavíme jadérek. Veškeré ingredience kromě rumu dáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a 1/2 hodiny pečeme. Občas promícháme. Po vyndání z trouby nalijeme 1/8 l rumu, rozdělíme do skleniček a asi 10 minut na 80 °C zavařujeme. Doba přípravy záleží na tom, kolik plechů pečeme.
Jakmile si chceme čaj připravit, podle chuti dáme několik lžiček do hrníčku či do konvice a zalijeme vařící vodou. Ovoce můžeme klidně sníst.
A jedno upozornění na konec. Základem čaje je černá jeřabina. Dodá nejen barvu, ale hlavně i chuť. Z vlastní zkušenosti vím, že bez jeřabiny je sice čaj dobrý, ale není to ono. A protože jeřabina dozrává až ke konci léta, můžeme si některé ovoce zmrazit a ponechat si ho tak na přípravu čaje.
Fotky receptu Pečený ovocný čaj: 
Fotky vložil: vilka,kozaroza,vocjan,Nandiči