MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Veverčin likér

fotka Veverčin likér
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Veverčin likér:

2 kondenzovaná mléka Salko  | 2 neslazená mléka Tatra  | 10 dkg strouhaných mandlí (je možné použít i mandlový pudink, případně mandlová tresť)  | 1/2 l rumu

Postup přípravy receptu Veverčin likér:

Kondenzované mléko vaříme v neotevřené plechovce po dobu 2 hodin, čímž nám zkaramelizuje. Plechovku otevřeme až po vychladnutí. Mandle upražíme, ještě horké zalijeme tatra mlékem a necháme v chladničce do druhého dne vyluhovat. Poté scedíme přes plátenko a mixujeme s karamelem ze Salka a postupně rum. Uchováváme v chladničce. Je možné též místo mandlového mléka použít mandlový pudink (uvařený z půl litru mléka, pak už ovšem nedáváme tatramléko), či tresť. Slyšela jsem, že místo mandlového mléka se dá použít i mléko kokosové. Postup je stejný (tedy upražíme strouhaný kokos, zalijeme tatra mlékem, necháme 24 hodin vyluhovat a scedíme).


Fotky receptu Veverčin likér:

Veverčin likér
Veverčin likér
Veverčin likér
Veverčin likér
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Veverčin likér
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !