Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
23. 04. 2008 Omáčky
Příprava receptu Cibulová kyselá omáčka: Zlatou jíšku na posekané cibulce zalijeme vodou, osolíme, okyselíme, přidáme bobkový list, hřebíček a olej s novým kořením. Povaříme, přecedíme, podle chuti přisladíme. Osobité chuti docílíme přidáním ... …více»
|
23. 04. 2008 Omáčky
Příprava receptu Brusinková omáčka se zakysanou smetanou: Do zakysané smetany dáme 2 lžičky brusinek, promícháme, přidáme zázvor (na špičku lžičky), čajovou lžičku sójové omáčky. Hodí se podávat ke studené zvěřině.
... ... …více»
|
23. 04. 2008 Omáčky
Příprava receptu Bordóská omáčka: Jemně nakrájenou cibuli, česnek a hříbek (žampion), dusíme pomalu na oleji asi 30 minut. Pak zalijeme omáčkou, přilijeme víno a necháme 5 minut vařit.
... ... …více»
|
23. 04. 2008 Omáčky
Příprava receptu Vinaigrette z míchané zeleniny: Míchanou zeleninu (konzerva) necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Nálev ze zeleniny smícháme se stolní hořčicí a dobrého oleje a okořeníme solí, mletým pepřem. Natvrdo vařené vejce oloupeme, nadrobno ... …více»
|
23. 04. 2008 Omáčky
Příprava receptu Pestrý kukuřičný krém: 150 g cukrové kukuřice (konzerva) necháme okapat, umixujeme na kaši a přimícháme 100 g zakysané smetany a 1 lžičku citronové šťávy. 1 malou červenou papriku rozpůlíme, zbavíme stopek a semeníku, vyříz ... …více»
|
23. 04. 2008 Omáčky
Příprava receptu Teplá křenová omáčka se smetanou: Do vařící smetany zašleháme studenou smetanu s rozmíchanou moukou. Stále míchajíc ji povaříme.
Pak do omáčky zamícháme, sůl, cukr, strouhaný křen, mandle, muškátový květ a omáčku ihned podáváme.
T ... …více»
|
23. 04. 2008 Omáčky
Příprava receptu Sladka koprova omáčka smetanová: Do poloviny smetany rozkvedláme mouku a zavaříme ji do osolené povařené vody. Podle chuti omáčku přikyselíme a přisladíme. Do omáčky přihodíme kopr a přilijeme žloutek, rozkvedlaný ve zbytku smetany. ... …více»
|
23. 04. 2008 Omáčky
Příprava receptu Čínská švestková omáčka: Vše svaříme a rozmixujeme do jednolité hmoty. Správně je omáčka téměř netekoucí, pokud je moc řídká, vařte až se odpaří, pokud je hustá, přidejte vývar.
... ... …více»
|
23. 04. 2008 Omáčky
Příprava receptu Chalupnická koprovka: Do vlažného mléka rozšleháme žloutky, osolíme, přidáme máslo a krátce zahřejeme. Potom přidáme smetanu, do které jsme zašlehali lžíci hladké mouky, a za stálého míchání svaříme na hustou omáčku. Před ... …více»
|
22. 04. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Mangové čatní: Mango oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na malé kostky. Mátu omyjeme, osušíme a otrháme lístky z jedné snítky. Druhou dáme stranou. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme nebo nasekáme ostrým no ... …více»
|