![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
28. 04. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Japonská studená omáčka: Předem nastrouháme na jemném struhadle očištěnou bílou ředkev.
Víno s ředkví a dalšími ingrediencemi - vegetou, sójovou omáčkou a mletým zázvorem - smícháme ve větší misce. Necháme na pár minut odle ... …více»
|
![]() |
28. 04. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelené fazolky v omáčce s lískovými ořechy: Z fazolek odstraníme vlákno a odřízneme špičky. Nakrájíme na delší kousky. Do kastrolu dáme rozehřát olej a dáme na něj asi 5 minut dusit fazolky. Poprášíme moukou a promícháme. Dáme vodu, osolíme a a ... …více»
|
![]() |
28. 04. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krémová omáčka se skořicí : Do hrnce nalijeme mléko, smetanu, přidáme skořici a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a nejméně 15 minut necháme vyluhovat. Ve velké misce třeme žloutky s cukrem, až je směs hustá. Ochucené mléko se ... …více»
|
![]() |
28. 04. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celer se smetanovou omáčkou: Celer nakrájíme na nudličky a vaříme ve slané vodě 10 minut. Jemně usekáme, dáme na osmaženou slaninu, podlijeme vodou z celeru, přidáme víno, citronovou šťávu a dusíme. Z másla a mouky vyrobíme světl ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbová omáčka ze zámoří: Na másle podusíme houby a šalotku doměkka, aby se vytvořila hnědá omáčka. Houby vyndáme a omáčku slijeme a na chvíli odstavíme. Na stejné pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme mouku a rozmícháme. Př ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smetanová tvarohová omáčka: K prolisovanému tvarohu přidáme smetanu, sůl a pepř, trochu cukru a vše dohladka vymícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. Vhodné k bramborům a vařeným masům. ... ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrová omáčka se špenátem: Hrubě postrouhané cukety a jemně posekanou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme strouhaný sýr a smetanu a sýr necháme roztavit. Přimícháme nasekaný špenát, osolíme, opepříme a okořeníme. ... ... …více»
|
![]() |
24. 04. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka k masu se slivovicí: Tatarskou omáčku, Jemný kečup, Plnotučnou hořčici a slivovici smícháme a přidáme nakrájenou cibulku. Podle chuti může být kečup ostrý nebo jemný.
... …více»
|
![]() |
23. 04. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí pesto : V misce utřeme bazalku s česnekem, mořskou solí, lžící oleje a oříšky. Postupně přiléváme zbylý olej a rozmícháme na hladkou hmotu. Přimícháme pak sýr a domácí pesto je hotovo.
V chladničce je můžeme ... …více»
|
![]() |
23. 04. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Citronová pikantní omáčka: Světle žlutou zásmažku zředíme vývarem a dobře umícháme. Pak omáčku povaříme, přidáme do ní jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, podle chuti cukru, pepře a soli (pozor, vývar, pokud není domácí ... …více»
|