Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
27. 02. 2008 Omáčky
Příprava receptu Kořeněná majonéza: Kapary, sardelky i petrželku jemně posekáme, cibuli nastrouháme. Suroviny zamícháme do majonézy. Hodí se k studenému rostbífu a k ztraceným vejcím. ... ... …více»
|
27. 02. 2008 Omáčky
Příprava receptu Cizrnová salsa s bylinkami: Cizrnu propláchneme a necháme okapat. Oloupeme česnek a pokrájíme ho na plátky. Česnek osmahneme na oleji při nízké teplotě. Přidáme rajčata, sambal oelek a cizrnu. Několik minut podusíme, dokud omáčk ... …více»
|
27. 02. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Houbová omáčka na těstoviny: Houby očistíme a nakrájíme. Anglickou slaninu nakrájíme, dáme na pánev, opečeme, pak přidáme houby a orestujeme.
Mezitím si připravíme bešamel. Rozpustíme máslo, přidáme mouku, uděláme jíšku, ktero ... …více»
|
27. 02. 2008 Omáčky
Příprava receptu Rybízová omáčka z džemu: Na plotně si rybízovou marmeládu rozmícháme dohladka. Přidáme další přísady, aby byla konzistence hustší. Důležité je omáčku podle potřeby dosladit. ... ... …více»
|
27. 02. 2008 Omáčky
Příprava receptu Bio houbová omáčka: Na oleji zpěníte posekanou cibuli, nadrobno pokrájenou papriku a po chvíli přidáte najemno pokrájený uzený tempeh. Směs zalijete vodou, ve které jste rozmíchali wurzl a trochu mouky. Pak přidáte přede ... …více»
|
27. 02. 2008 Omáčky
Příprava receptu Majonéza z vařených žloutků: Vařené žloutky prolisujeme a utřeme se žloutky čerstvými. Osolíme je a za stálého šlehání přikapáváme olej. Když majonéza zhoustne, přikapeme citr. šťávu. Je-li majonéza hustá, zředíme ji vodou. ... ... …více»
|
26. 02. 2008 Omáčky
Příprava receptu Studená omáčka z tvrdého sýra s majonézou a žampiony: Houby pečlivě očistíme, nakrájíme na tenké plátky, podlijeme vodou a se solí a pepřem dusíme doměkka. Do majonézy zamícháme jemně nastrouhaný sýr, vychladlé podušené žampiony a nakonec zlehka vmícháme ... …více»
|
25. 02. 2008 Omáčky
Příprava receptu Ochucená tahína: Tahínu, vodu, utřený česnek, citrónovou šťávu a římský kmín dáme do mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud se všechny ingredience nespojí v hustý krém. Dle chuti můžeme přisolit. Takto připravený dressin ... …více»
|
25. 02. 2008 Omáčky
Příprava receptu Citronová marináda: Olej našleháme se sojovou omáčkou, šťávou a kůrou z citronů. ... ... …více»
|
25. 02. 2008 Omáčky
Příprava receptu Majonéza z tofu : Vše kromě citrónového džusu mixujeme na nejvyšší rychlost po dobu tří minut. Poté vmícháme citronový džus a dáme do lednice vychladit.
Je to výborné např. k pečeným bramborám a karbenátkům. Dobře t ... …více»
|