![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6. 03. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Avokádová zálivka: Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky. Nakrájené avokádo vložíme do mixéru, přidáme ostatní předepsané přísady a rozmixujeme. ... ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrový dresink s bylinkami: Sýr jemně nastrouháme. Pažitku a petrželku najemno nasekáme.
Do mísy dáme jogurt, vmícháme nastrouhaný sýr, bylinky, mletý černý pepř a sůl.
Vše dobře promícháme a ne ... ... …více»
|
![]() |
4. 03. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řeřichové pesto: Dýňová semínka rozmixujeme v malém mixéru nebo je rozmělníme v hmoždíři. Přidáme omytou a osušenou řeřichu, nastrouhaný nebo jemně nadrobený sýr a ještě chvíli mixujeme. Nakonec postupně přilijeme ... ... …více»
|
![]() |
1. 03. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chronova omáčka: Rendlík se žloutky a vývarem postavíme do vodní lázně a metlou zvolna rozšleháme do zhoustnutí. Pak do omáčky velmi opatrně rozšleháme po kouscích polovinu másla. Omáčku znovu chvíli mírně zahříváme, ... …více»
|
![]() |
1. 03. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Holandská omáčka s vývarem: Rendlík se žloutky a vývarem postavíme do vodní lázně a metlou zvolna rozšleháme do zhoustnutí. Pak do omáčky velmi opatrně rozšleháme po kouscích polovinu másla. Omáčku znovu chvíli mírně zahříváme, ... …více»
|
![]() |
1. 03. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ostrá feferonková omáčka: Majonézu zředíme mlékem, kečupem a vínem, vmícháme rajčatový protlak, cukr, sůl a velmi jemně rozsekané feferonky a necháme chvilku proležet. ... ... …více»
|
![]() |
1. 03. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zbojnická omáčka: Majonézu promícháme se sardelovou pastou, solí, prolisovaným česnekem, mletou paprikou a nálevem a vmícháme drobně pokrájenou kapii a nasekanou feferonku. ... ... …více»
|
![]() |
29. 02. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zázvorová marináda: Cibuli oloupeme a najemno nasekáme, přidáme vejce, sójovou omáčku, dezertní víno, solamyl, zázvor, cukr a promícháme. Podle chuti doplníme marinádu o vegetu a sůl. Pečlivě umícháme.
Naložené masíč ... …více»
|
![]() |
29. 02. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka z openěk: Oprané kloboučky openěk překrájíme na poloviny, malé kloboučky necháme celé. Na rozpuštěném másle podusíme drobně nakrájenou cibuli a houby. Jakmile houby změknou, přidáme drobně usekaný libeček, výva ... …více»
|
![]() |
29. 02. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svíčková omáčka: Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit nebo dusit (pokud nemáme maso připravené dopředu, přidáme k zelenině ještě kvalitní hovězí maso nakrájené na malé kousíčky) a tepelně upravujeme, ... …více»
|