![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
31. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka z gorgonzoly: Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme najemno a na másle necháme zesklovatět. Přidáme smetanu a sýr a 5 minut vaříme za stálého míchání. Okořeníme. Omáčku z gorgonzoly osolíme pouze jemně, protože sýr je ... …více»
|
![]() |
31. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Béarnská omáčka: Na mírném ohni dusíme půl hodiny v octě rozsekané cibulky, česnek, bylinky. Pak je protřeme sítem. Ve vodní lázni v misce třeme tři žloutky s prolisovanou bylinkovou hmotou, když zhoustne, odstavíme a ... …více»
|
![]() |
30. 12. 2007 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Creme fraîche: Kefír a šlehačku pomocí ručního mixéru smícháme a ponecháme v teplotě 23 -25 °C do zhoustnutí (někdy i více než 24 hodin) a potom uložíme do chladu. Před použitím směs dobře promícháme. Použijeme jak ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbová omáčka s celerem : V mléce namočíme houby. Cibuli nasekáme a podusíme na oleji, pak zasmahneme mouku. Celer a houby nastrouháme a podusíme. Vychladlou cibuli zalijeme vývarem a přidáme citronovou šťávu, celer a houby. ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kefírová zálivka: Do misky s kefírem, přidáme olej a za stálého míchání přidáváme med, citronovou šťávu a sůl. Přidáme smetanu a zamícháme. Nalijeme na hlávkový nebo kapustový salát. ... ... ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Medová omáčka k těstovinám : Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme, osmahneme na oleji a přidáme protlak. Ochutíme solí a pepřem, povaříme, přidáme med a smetanu a ještě krátce prohřejeme. Takto připravenou medovou omáčk ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dip s ořechy: Jogurt smícháme s majonézou, osolíme, opepříme, přidáme worcesterovou omáčku dle chuti, špetku cukru a na konec lžíce sekaných ořechů. Tento dip s ořechy se hodí zejména ke grilované či opékané zeleni ... …více»
|
![]() |
27. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pomerančová jogurtová omáčka: Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme vychladit v ledničce. ... ... …více»
|
![]() |
27. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Salátová omáčka: Hlávkový salát rozebereme a omyjeme, vymačkáme vodu a nakrájíme na nudličky. V kastrolu uděláme světlou jíšku a přidáme salát. Promícháme, aby se salát spařil. Přilijeme vroucí vodu, aby vznikla hustá ... …více»
|
![]() |
27. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Citronová omáčka 2: Mouku na sucho opražíme, zalijeme zeleninovým vývarem. Povaříme. Osolíme, přidáme citron, smetanu, cukr, máslo a žloutek. Zamícháme. ... ... …více»
|