![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
31. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka z černých fazolí: Smíchejte škrob se sherry. Do kastrůlku dejte olej, zahřejte, přidejte rozmačkané fazole a zázvor, míchejte 10 vteřin, poté přidejte vývar, ústřicovou a sojovou omáčku.
Za občasného míchání vařte 3 m ... …více»
|
![]() |
31. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bernaise omáčka: Do varu přivedeme ocet, víno, 1 lžíci estragonu a šalotky povaříme vše asi 5min. Odstavíme a necháme trochu zchladnout.
Do mixeru vložíme zchladlou směs, přidáme žloutek a mixujeme. Pak pomalu přidáv ... …více»
|
![]() |
31. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Banánová omáčka s curry: Banán pokrájíme. Dáme do mixéru a asi 15 vteřin mixujeme.
Přidáme ostatní suroviny a důkladně ještě asi minutu mixujeme.
Banánová omáčka s curry je vhodná na masové fondue nebo k rýžovému salátu. ... …více»
|
![]() |
31. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemná žampionová omáčka: Na másle osmažíme cibulku, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vlažnou vodou, dobře rozšleháme a zvolna vaříme za stálého míchání asi půl hodiny. Mezitím podusíme na kousku másla oloupané, na plát ... …více»
|
![]() |
31. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní rybízová omáčka: Ve vodě rozšleháme džem a Solamyl. Přivedeme do varu a povaříme asi 5 minut. Pak přecedíme přes sítko. Opět dáme trochu povařit s odvarem ze šípků a citronovou šťávou. Pikantní rybízovou omáčku sladím ... …více»
|
![]() |
31. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Majonézová omáčka : Všechny přísady dobře rozšleháme a vychladíme. Majonézovou omáčku používáme na polévání masa, ryb a zeleninových salátů. ... …více»
|
![]() |
31. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka mousseline: Majonézu ochutíme citronovou šťávou, osolíme a zlehka vmícháme šlehačku. Omáčku mousseline podáváme k jemným masům a rybám. ... …více»
|
![]() |
31. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Levná vařená majonéza: Všechny přísady dobře rozšleháme a na mírném ohni za stálého míchání uvaříme do zhoustnutí. Sejmeme s ohně a do prochladlé kaše po malých dávkách za stálého tření kapeme olej a citr. šťávu. Nakonec př ... …více»
|
![]() |
31. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tuňáková omáčka: 2 konzervy tuňáka rozmixujeme se 150 g zakysané smetany. Kůru z 1 limety nakrájíme na jemné plátky. Šťávu vymačkáme a obojí přidáme do omáčky, osolíme, opepříme. Tuňáková omáčka se podává k těstovinám ... …více»
|
![]() |
31. 12. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pekingská omáčka: Cibuli orestujeme s badyánem, přidáme cukr, počkáme až se rozpustí a zalijeme sojovkou, vermutem a vodou. Necháme 5 min. povařit, zahustíme solamylem, přecedíme.
Pekingská omáčka se podává ... …více»
|