 
        
        |  Likér ořechovka - nejoblíbenější recepty |  Bramboráky - nejoblíbenější recepty |  Hrajte s námi SUDOKU online ! |  Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 | 

|  | 24. 11. 2007 Omáčky 
            Příprava receptu Kardinálská omáčka: Do mísy vložíme majonézu, jogurt, kečup, sůl a pepř. 
Vše společně promícháme. Poté přidáme nadrobno nasekané maso z korýšů a tuhou šlehačku, kterou jen lehce vmícháme. 
 ... ... …více» | 
|  | 24. 11. 2007 Omáčky 
            Příprava receptu Salsa: Všechna rajčata a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, koriandr nasekáme. 
Dáme do velké mísy, přidáme zbylé ingredience a dobře promícháme.  ... ... …více» | 
|  | 24. 11. 2007 Omáčky 
            Příprava receptu Guacamole salsa: Rajčata nařízneme, vložíme je do ohnivzdorné mísy a
zalijeme horkou vodou, necháme cca 4 minuty ve vodě. Poté je vyjmeme a ponoříme do studené vody, slupku oloupáme. Rajčata rozřízneme na polovinu a  ... …více» | 
|  | 24. 11. 2007 Omáčky 
            Příprava receptu Kirgizský česnek: Omytá rajčata, oloupaný česnek pomeleme na masovém strojku a přidáme sůl. 
Plníme do menších skleniček a uložíme v chladu a temna.
 ... ... …více» | 
|  | 24. 11. 2007 Omáčky 
            Příprava receptu Vejce v  bylinkové omáčce: Očištěné žampiony nasekáme na drobné kousky, na másle podusíme a prochladlé vmícháme do majonézy. 
Do majonézy přidáme nasekané bylinky , smetanu a ochutíme podle chuti solí a pepřem. 
Hotovou o ... …více» | 
|  | 24. 11. 2007 Omáčky 
            Příprava receptu Zelený chřest přelitý estragonovou omáčkou béarnaise : V kastrůlku svaříme víno, ocet a jemně sekanou šalotku. Dusíme do skoro úplného odvaření tekutiny. 
Poté redukovanou směs propasíruje přes jemné síto, základ vložíme v misce do horké vodní lázně, p ... …více» | 
|  | 24. 11. 2007 Omáčky 
            Příprava receptu Teriyaki omáčka: V kastrolku přivedeme vše do varu a mícháme, až se cukr rozpustí. 
Sundáme z ohně a použijeme dle potřeby. Omáčka vydrží několik dní v chladničce.
 ... ... …více» | 
|  | 24. 11. 2007 Omáčky 
            Příprava receptu Italská omáčka na těstoviny: Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky.
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli , přidáme mrkev, celer a za stálého míchání společně dusíme asi 3 minuty. 
Poté přidáme raj ... …více» | 
|  | 24. 11. 2007 Sýrová jídla 
            Příprava receptu Omáčka quatro formaggi: Na pánvi nebo ve vodní lázni rozehřejeme smetanu a přidáme nastrouhané sýry.
Vše dobře povaříme.  ... ... ... …více» | 
|  | 24. 11. 2007 Omáčky 
            Příprava receptu Žampionovo - sýrová omáčka na těstoviny podle Gabči : Žampióny očistíme, pokrájíme a podusíme je doměkka na polovině másla. V jiném hrnci si připravíme z druhé části másla a mouky světlou jíšku, kterou zředíme podle potřeby mlékem a za stálého míchání po ... …více» |