Použité suroviny receptu Ořechovo-hrušková Dia bábovka:
5 vajec
| 250 g moučkovéh cukru
| 1 vanilka
| 120 g rozpuštěného másla
| 130 ml mléka
| 1/2 šálky mletých ořechů
| 3 nahrubo nastrouhané hrušky
| 1/2 balíčku bezlepkového prášku do pečiva
| 200 g bezlepkové mouky
| tuk a mouka na formu
Postup přípravy receptu Ořechovo-hrušková Dia bábovka:
Bílky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, mléko a přisypeme mleté ořechy. Potom přidáme nastrouhané hrušky bez šťávy. Nakonec jemně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme na 180 stupňů 40-45 minut. Posypeme moučkovým cukrem.