300 ml aperolu(italský hořký aperitiv),případně i campari
| 2 lžíce citronové šťávy
| 1200 ml merunkové štávy
| 500 ml toniku
| trocha ledu
| plátky citronu
Postup přípravy receptu Ovocný meruňkový nápoj:
1. Okraj skleniček, zhruba půl centimetru vysoký, navlhčíme kouskem citronu. Dříve než stačí šťáva oschnout, ponoříme skleničku navlhčeným okrajem do krystalového cukru, vznikne tak pravidelná cukrová krusta.
2. Aperol nebo campari smícháme s citronovou i meruňkovou šťávou a následně zalijeme tonikem. Pro správnou chuť nápoje musí být tonik dostatečně vychlazený. Nápoj můžeme nalévat do skleniček.
3. Rozpis je určen pro pohoštění deseti přátel, rozléváme po 2 dcl. Do každé sklenky přidáme několik kostek ledu a ozdobíme tenkým plátkem citronu. Citron přidáme také pro zlepšení chuti přímo do sklenky. Na skleničku naaranžujeme citronovou kůru bez chemického ošetření. Pokud kůra byla chemicky ošetřena, raději se bez ní obejdeme a místo ní přiložíme ještě jeden plátek citronu. Díky vychlazení toniku a ledovým kostkám nemusíme už nápoj zchlazovat a můžeme jej podávat okamžitě.
Fotky receptu Ovocný meruňkový nápoj:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!