1/4 plátku pomeranče
| 1/2 medového melounu
| 1 citrón
| 4 cl bílého rumu
| střik maraschina nebo jiného třešňového likéru
| 4 velké kostky ledu
Postup přípravy receptu Ovocný sorbet:
1. Meloun oloupeme a zbavíme jader. Dužinu nakrájíme na kousky a odložíme stranou. 2. Citrón rozpůlíme a vymačkáme šťávu.
3. Dužinu z melounu, citrónovou šťávu, rum a maraschino smícháme s kostkami ledu a asi 20 vteřin pěníme v mixeru. Nemáme-li mixer po ruce, melounovou dužinu propasírujeme sítkem a s rozdrcenými kostkami ledu třeseme deset až patnáct vteřin v šejkru.
4. Sklenici naplníme až po okraj. Ozdobíme čtvrtinou pomerančového plátku a servírujeme s brčkem.
5. Chceme-li oželet v sorbetu rum, přidáme místo něj střik pomerančového bitteru.
Fotky receptu Ovocný sorbet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!