Postup přípravy receptu Pampeliškové cinzano:
Asi 1000 květů pampelišky nasypte do hrnce, přidejte 5 citronů bez pecek rozkrájených na kousky i s kůrou a zalijte 2 litry vody a promíchejte. Čtyři dny za občasného míchání nechte louhovat. Pátý den svařte 6 kg cukru s příměřeným množstvím vody a nechte úplně vychladnout. Poté vodu s květy sceďte, květy dobře vymačkejte a přes plátenko přefiltrujte do demižonu. Přidejte vychladlý roztok cukru, 2x vinné kvasinky, 2x živnou sůl, 4 vanilkové cukry a po kávové lžičce koření (hřebíček, nové koření, muškátový květ, muškátový oříšek, tymián, zázvor, skořice celá, pelyněk). Doplňte vodou do 9/10 objemu demižonu a nechte kvasit. Kal postupě stáčejte. Asi po 5-6 týdnech stočte do láhví a zazátkujte. Nápoj připomíná chutí opravdové cinzano a podává se s ledem a plátkem citronu.