Vložil: | Kamika78 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pampeliškový šňaps:
1 litr pampeliškových květů s kalíšky
| 2 a 1/2 litru vařicí vody na spaření květů
| 2 litry odstáté vody
| 1 kg cukru krupice
| 2 plátky citronu
| 2 plátky pomeranče
| 40 g droždí
Postup přípravy receptu Pampeliškový šňaps:
Pampeliškové květy spaříme v 2,5 litrech vařící vody a necháme je louhovat 24 hodin. Pak vodu scedíme do 5 litrové lahve a květy vyhodíme. Svaříme 2 litry vody s 1,5 kg cukru a vzniklý cukrový sirup necháme zchladit. Sirup nalejeme do lahve, přidáme dva oloupané citróny a dva oloupané pomeranče bez jader nakrájené na kolečka a rozpuštěné droždí. Láhev dobře uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 6 týdnu kvasit. Kousky citrónu a pomeranče během toho klesnou ke dnu. Po šesti týdnech přetáhneme víno do lahví, dobře je uzavřeme a uložíme do sklepa na 1/2 roku i déle.
Fotky receptu Pampeliškový šňaps:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!