Postup přípravy receptu Pohanka na způsob rizota:
Zeleninu nakrájíme na plátky /menší/ a dáme osmahnout na oleji. Začínáme paprikou. Do připravené zeleniny vložíme nakrájený salám + anglickou slaninu a necháme podusit cca 10 min. Poté "materiál" vysypeme do mísy, nebo do hrnce. Propereme HNĚDOU pohanku a dáme ji vařit v osolené vodě. Vaříme minutu, vypneme sporák a necháme dojít max.10 min. /Pro jistotu ochutnejte pohanku - abyste z pohanky neměli kaši/. Pohanku přecedíme a vysypeme do mísy se zeleninou a salámem. Promícháme, osolíme, opepříme a je hotovo! DOBROU CHUŤ!!!!
Pozor: pohanku máme hnědou a světlou, hnědá je chuťově lepší! Vařenou pohanku promícháme s máslem a můžeme jíst. Též trochu pohanky přidáme do polévky. Pohanka je zdravá, vyléčí Vám nemocný žaludek. Výborná jako příloha k roštěné.