Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
16. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Zeleninová polévka s pažitkou: 1)Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Cibule oloupeme a rozpůlíme. Fenykl omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kusy. Zeleninu, cibuli a fenykl dáme společně s bobkovým listem, no ... …více»
|
16. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Historická česnečka: Česnek oloupeme a utřeme se solí. Nakrájíme si chleba na kostičky. Kostičky chleba osmahneme na sádle pěkně dohněda. A naposled se rozškvaří máslo.
Na talíři lžící rozetřeme česnek se solí. K varu ... …více»
|
15. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Krkonošská opiška: Vroucí vodu odstavíme.
Osolíme, přidáme máslo a vmícháme do ní utřený česnek a nadrobno pokrájené bylinky.
Polévku rozlijeme do talířů a podáváme s nakrájeným osmaženým chlebem. ... ... …více»
|
15. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Vývar k vaření mořských korýšů: Do hrnce dáme vodu, ocet, sůl, koření a vše vaříme asi 5 minut.
Pak do vařícího vývaru vhodíme očištěné, připravené korýše a uvaříme je. ... ... …více»
|
15. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Polévka á-la Brazil: Do hrnce kápneme olej. Na kousky nakrájíme hovězí i kuřecí maso.
Hovězí maso vložíme do rozpáleného oleje a zprudka orestujeme, přidáme kuřecí a orestujeme ho také.
Přidáme na kousky nakrájenou cibu ... …více»
|
15. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Játrové knedlíčky z kuřecích jater: Očištěná játra pomeleme nebo naškrábeme nožem.
Cibuli umeleme nebo nakrájíme na jemno.
Česnek umeleme popřípadě utřeme spolu se solí.
Přidáme vejce a koření (od všeho špetku), vše pořádně promíchám ... …více»
|
15. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Zeleninová polévka se sýrovým kapáním : Zeleninu si osolíme a normálně uvaříme. Kapání si přpravíme rozšleháním vejce, přidáním sýra a hr. mouky (tak hustý, aby to skapávalo po vidličce). Kapání zakvedláme do polévky a necháme provařit. Oz ... …více»
|
15. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Závarková polévka: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme vařit. Než se brambory uvaří do měkka, přidáme sušené houby, smetanu, kmín, masox a necháme dovařit. Na zahuštění použijeme jíšku a necháme chv ... …více»
|
15. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Couračka z Podkrkonoší: Vepřová žebírka chvilku povaříme. Pak vývar slijeme, jelikož není zdravý, a dále jej nepoužíváme.
Žebírka přelijeme novou vodou a znovu povaříme. Vyjmeme žebírka a do vývaru dáme povařit brambory, ... …více»
|
15. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Jarní polévka se sýrem a nočkem: Zeleninu nakrájíme na nudličky a vložíme do litru vody a zvolna necháme táhnout asi hodinu. Na pánvičce z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou přidáme do zeleninového vývaru. Povaříme ... …více»
|