Postup přípravy receptu Zeleninová polévka s pažitkou:
1) Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Cibule oloupeme a rozpůlíme. Fenykl omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kusy. Zeleninu, cibuli a fenykl dáme společně s bobkovým listem, novým kořením, kuličkami pepře a jalovčinkami do jednoho hrnce. Přelijeme 1,5 l vroucí vody a zhruba 30 minut vaříme na mírném ohni.
2) Poté vývar opatrně procedíme přes jemné síto. Vývar vrátíme do hrnce a dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
3) Na fritátové nudle smícháme hladkou mouku, vejce a mléko a vypracujeme hladké těsto. Osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut odležet.
4) V teflonové pánvi rozehřejeme trochu másla a z těsta na něm usmažíme tenké palačinky. Svineme je, odložíme stranou a přikryjeme, aby zůstaly teplé.
5) Těsně před podáváním palačinky nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme do talířů. Přelijeme je horkou polévkou a posypeme nasekanou pažitkou...:-)