![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Falešná želví polévka: Krupici osmažíme na másle, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a 10 minut vaříme. Nakonec vlijeme do polévky vejce a krátce povaříme. (Podáváme s osmaženými kostičkami housky). ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Falešná uzená polévka: Ve vývaru uvaříme kroupy. Když jsou téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a na konec párky nakrájené na kolečka. Ještě chvíli povaříme a okořeníme majoránkou. ... ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Falešná dršťkovka: Z másla a mouky uděláme jíšku, do které vmícháme vejce a papriku. Vzniknou tvary připomínající držťky. Vsypeme do vody, kterou ochutíme masoxem, majoránkou a solí a povaříme.
... ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Falešná dršťková polévka ze slepice: Uvaříme slepici, - nejlépe den předem. Polévku necháme vychladit, sundáme tuk, který použijeme na usmažení jíšky. Spolu s osolenou slepicí vaříme ještě cibuli, česnek, pepř, bobkový list, nové koření, ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Drůbková polévka se smetanou: Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji procezeným vývarem a provaříme. ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dršťkovka místo geladrinku: Nejprve uvaříme hodně do měkka očištěné vepřové nožičky s kouskem cibule, česneku a solí - nejlepší jsou zadní, jsou tam stopy masa. Ještě prochladlé obereme z kostiček, pokud možno všechny kostičky. ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dršťková ze slepice: Slepici (bývají dost levné) uvaříme spolu s cibulí a kořenovou zeleninou v papiňáku doměkka, spolu se solí a celým pepřem. Maso obereme, polovinu odložíme - dá se upravit třeba na paprice. Vývar proce ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dršťková z kotrče: Na másle orestujeme cibuli do sklovita, přidáme kotrče. Přisypeme obě mleté papriky a pepř. Zalejeme vodou s masoxem. Vaříme doměkka. V trošce studené vody rozmícháme řádně mouku a vlejeme do polévky. ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dršťková polévka grand: Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do druhé čisté vody a vaříme další zhruba 3/4 hodinu. P ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Drožďová polévka s krupicovými nočky: Na másle zpěníme cibuli, pak na ni rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit a osmahneme. Zasypeme hladkou moukou a opět osmahneme. Zalijeme vodou, dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Přidáme masox a p ... …více»
|