![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
9. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílá polévka ajo blanco: Namočit chleba ve vodě na pár minut. Vyndat chleba z vody, ale nemačkat. Dát ho do mixeru společně s mandlemi, česnekem a solí. Rozmixovat a pak pomalu přidávat olej a nakonec ocet. Přidat trochu vody ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Syrakuská rybí polévka: Ryby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Hlavy s kůžemi uvaříme spolu s bobkovým listem a celým pepřem. V hrnci zpěníme na rozehřátém oleji nakrájenou cibuli, přidáme rajčata, utřený česnek, nakrájen ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Andaluské bílé gazpacho: Namočit chleba do vody. V mixéru rozmixovat vejce s česnekem. Nechat motor běžet a pomalým pramínkem přilévat oleje. Mixovat, až se vše spojí jako majonéza.
Vymačkat vodu z chleba a vložit ho spole ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tarator jinak: Okurku nastouháme (prý neoloupanou, ale já ji loupu). Z celého množství pak důkladně vymačkáme a vylijeme vodu. Do mísy, kde zůstala okurka, přidáme prolisovaný česnek - každý podle chuti - tarator je ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Polévka z vepřových drobů: Vepřové droby (srdce, plíce, případně slezina) dobře očistíme, opereme, nakrájíme na nudličky a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme bílé víno, osolíme, opepříme a necháme víno odpařit. Zalijeme lžící ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vývar s kapustou a rýží: Na másle podusíme očištěné a nakrájené žampiony, očištěnou a nakrájenou zeleninu, zalijeme vývarem, přidáme spařenou rýži, osolíme a opepříme a vaříme tak dlouho, až je rýže měkká. K polévce podáváme ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Melounová polévka: Meloun rozpůlíme a zbavíme jadérek a nakrájíme na plátky.
Rozmixujeme v mixéru s vínem a cukrem.
Pomeranč a citron oloupeme a vyjmeme dužiny a pokrájíme je na malé kousky. Zamícháme do polévky. P ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vývar se zeleninou: Na olej dáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a oloupaná, na čtvrtky rozkrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme do zhoustnutí. Potom zalijeme vývarem a zeleninu rozvaříme na hustou polév ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Drůbeží vývar s osmaženou žemlí: Žemle rozkrájíme na plátky, osmažíme na másle, vložíme do polévkové mísy a zalijeme vývarem. Ve smetaně rozšleháme žloutky a přilijeme je do polévky. Podle chuti přisolíme a opepříme. K polévce podává ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka s ovesnými vločkami a droždím: Ovesné vločky a nahrubo nastrouhanou zeleninu dáme vařit do 1 litru osolené vody. Na másle necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme jemně rozdrobené droždí, které upražíme do zlatova. Upra ... …více»
|