2 menší salátové okurky
| 5 stroužků česneku
| 250 g jogurtu
| červená paprika
| olej
Postup přípravy receptu Tarator jinak:
Okurku nastouháme (prý neoloupanou, ale já ji loupu). Z celého množství pak důkladně vymačkáme a vylijeme vodu. Do mísy, kde zůstala okurka, přidáme prolisovaný česnek - každý podle chuti - tarator je dobrý ostřejší. Přimícháme bílý jogurt (nejlepší je Selský - prostě dost kyselý). Na pánvi ohřejeme malinko oleje a v něm necháme ohřát mletou papriku pouze tak, aby rozvinula svou chuť. Paprikou pak ozdobíme vrch jogurtu.
Pak dáme pořádně vychladit......
Na horké letní dny je to báječné jídlo - třeba místo oběda :-)
Fotky receptu Tarator jinak:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!