![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Italská rajská polévka: 1. Do vody dáme vařit rajčatový protlak, cibuli překrojenou na dvě půlky a koření.
2. Vaříme asi 25 minut.
3. Připravíme si jíšku tak, že na rozehřátém másle orestujeme, za stálého míchání, hladkou ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z pohankové krupice: Vývar si na plotně přivedeme k varu a do vroucího vývaru vsypeme pohankovou krupici a 15 minut vaříme. Ke konci přidáme rozdrcený česnek a podle chuti dosolíme. ... ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeská pivní polévka se smetanou: Do hrnce si nalejeme pivo, přidáme cukr, kousek skořice, máslo, špetku soli a přivedeme k varu. Když se směs začne vařit, přidáme mouku rozkvedlanou se smetanou a žloutky a za stálého míchání necháme ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pivní polévka se smetanou: Na pánvi s máslem osmahneme na kostičky nakrájený chléb. Svaříme 1,2 l piva s cukrem, skořicí a ochutíme solí a pepřem. Žloutky rozšleháme se smetanou a do vzniklé směsi vmícháme zbytek piva. Polévku ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Bujon s vejcem : Maso a všechnu zeleninu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a zeleninu očistíme, rajčata a kořenovou zeleninu přepůlíme. Mrkev, celer a petržel nasucho na pánvi chvíli opečeme. Do studené osolené vody ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kyselá mléčná polévka s krupkami a brambory : Krupky spaříme v cedníku vroucí vodou, necháme okapat. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme cibuli, krupky a uvedeme do varu. Vaříme asi půl hodiny, až jsou krupky skoro
měkké. Přidáme brambory n ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pošumavká kulajda: Dáme vařit mrkev, brambory, cibuli na kostičky, houby - sušené předem namočené, divoké koření, sůl. Když je skoro měkké, zahustíme moukou a smetanou, tu až nakonec, aby se směs nesrazila. ... ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zimní tuřínová polévka: V hrnci zahřejte olej a na něm zlehka osmahněte rozmačkaný česnek. Přidejte oloupaný a na kostičky nakrájený tuřín, oloupané a na kostky nakrájené brambory, přilijte mléko a vývar. Přiveďte k varu a v ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelná polévka po staročesku: Ve větším hrnci usmažíme cibulku, zesklovatíme, přidáme již uvařené brambory, fazole i zelí ( vše přidáváme včetně vývaru), zaprášíme lehce paprikou, dochutíme dalším kořením dle chuti, zahustíme jíšk ... …více»
|