Postup přípravy receptu Pórek obalený v šunce:
Pórek (může být i zmrazený) podélně rozkrojíme a dobře omyjeme. Pak jej nakrájíme na 6-7 cm dlouhé špalíčky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájený pórek, krátce ho orestujeme (u zmrazeného to bude trvat o něco déle) a ochutíme solí a pepřem podle chuti. Na pracovní desku si rozložíme plátky šunky a na ně rozdělíme orestovaný, trochu vychladlý pórek tak, aby kousky pórku přesahovaly plátek šunky. Šunku pevně svineme, propíchneme kovovým párátkem a přendáme na máslem vymazaný plech nebo do vymaštěného pekáčku. Čedar nebo jakýkoliv jiný tvrdý sýr nahrubo nastrouháme a posypeme jím roládky, především ve střední části, kde je šunka. Šunkové rolky dáme do trouby, kterou jsme předtím předehřáli na 170 °C, a na chvilku zapečeme. Jakmile se sýr rozpustí, rozdělíme rolky na jednotlivé talíře a ozdobíme je snítkou petrželky, jako přílohu můžeme podávat pečivo nebo vařené brambory (ty nás ovšem zbytečně zdrží). Dietářům doporučujeme jako přílohu raději jenom zeleninový salát.