Použité suroviny receptu Pravá peruánská čokoláda :
1 dl mléka
| 0,8 dl sladké 30% smetany
| 40 g kvalitní hořké čokolády
| 2 hřebíčky
| 1 lžička cukrového levandulového sirupu nebo jedlého levandulového oleje
| hnědý cukr dle chuti
| čerstvý nebo sušený levandulový květ na ozdobu
Postup přípravy receptu Pravá peruánská čokoláda :
Mléko se smetanou a hřebíčkem přivedeme v kastrolku k varu a pozvolna vaříme asi 5 minut. Pak směs odstavíme, odstraníme hřebíček, přisypeme nalámanou hořkou čokoládu a za občasného míchání ji necháme rozpustit. Před podáváním přidáme levandulový sirup a nápoj vyšleháme ponorným mixérem. Ochutíme cukrem, nalijeme do silnostěnné sklenice a ozdobíme květem.
Fotky receptu Pravá peruánská čokoláda :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!