Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
2. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Sušené švestky v anglické slanině: Švetky omyjeme, osušíme a přibližně hodinu je necháme marinovat ve slivovici.
Plátky slaniny rozpůlíme, potřeme hořčicí a zabalíme do nich naložené švestky.
Balíčky položíme na plech a v troub . ... …více»
|
2. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Chlebíček s avokádem a cherry rajčátky: 1. Avokádo podélně rozkrojte a polovinami zakruťte proti sobě, abyste se zbavili pecky. Dužinu vydlabejte lžičkou, rozmačkejte ji vidličkou, přidejte česnek, sůl, pepř, olivový olej a citronovou šťáv ... …více»
|
2. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Opilé meruňky v ohni: Meruňku porozkrojíme a vyjmeme pecku. Místo ní do meruňky vložíme kostku cukru namočenou do destilátu.
Zabalíme do máslem potřeného alobalu a ve žhavém popelu pečeme asi 8 minut. Jíme horké. ... ... …více»
|
2. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Opilé ovoce v ohni: Ovoce pokrájíme, pocitronujeme, pokapeme máslem, pocukrujeme a pevně, v porcích zavineme do alobalu.
Upečeme cca 10 minut v horkém popelu či na grilu.
Před podáváním zakapeme destilátem.
... ... …více»
|
2. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Italské kanapky: Plátky bagety potřeme omáčkou pesto. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátečky, rajčata na kolečka.Rajčata a sýr střídavě pokládáme na bagetu, osolíme, pokapeme olejem a opepříme.
... ... …více»
|
2. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Plněné datle s endivií: Datle rozpůlíme a vyjmeme pecky. Na každou z deseti půlek dáme po půl lžičce pesta. Bazalku opereme, necháme okapat a lístky otrháme. Na naplněné datle dáme vždy po dvou až třech mandlích a několik . ... …více»
|
1. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Citróny v soli: Citrony nakrájet na čtvrtiny až skoro dolů, ale nedokrojit tak, aby dole dílky držely pohromadě. Rozevřít je a napakovat je solí a zase je složit do původního tvaru. Na dno sklenice dát 1 lžíci soli. ... …více»
|
1. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Chřest s majonézou: Chřest oloupeme, tvrdé konce odřízneme a vaříme asi 10 minut v 1 litru vody. Necháme vychladnout a dobře vymačkáme. Vývar pak prudce povaříme, přidáme sůl, máslo a cukr. Chřest postupně vložíme do výv ... …více»
|
1. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Malínské tousty: Promícháme kečup, smetanu, citrónovou šťávu a strouhaný křen. Plátky veky opečeme na rozpálené Ramě. Na lžíci Perly osmažíme na kostičky nakrájené párky, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a necháme ... …více»
|
1. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Mokré chlebíčky: Veku nakrájíme na plátky, potřeme je Ramou, obložíme je obdélníčky plátkového sýra a plátky rajčat. Nakonec klademe kávovou lžičkou kopečky majonézy a sypeme nasekanou cibulkou. ... ... …více»
|