dle chuti: mletá sladká paprika
| 2 lžíce olivový olej
| 10 ks čerstvé datle
| 40 g mandle
| 100 g endivie
| 5 plátků anglická slanina
| 1 svazek bazalka
| 40 g pesto ze sklenice
| na ozdobu: lístky bazalky
Postup přípravy receptu Plněné datle s endivií:
Datle rozpůlíme a vyjmeme pecky. Na každou z deseti půlek dáme po půl lžičce pesta. Bazalku opereme, necháme okapat a lístky otrháme. Na naplněné datle dáme vždy po dvou až třech mandlích a několik lístečků bazalky. Poté naplněné datlové košíčky zakryjeme zbývajícími půlkami datlí.
Plátky anglické slaniny po délce rozpůlíme a každou datli slaninou ovážeme a upevníme párátkem.
Endivii opereme a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a datle na něm dvě až tři minuty opékáme. Potom je vyjmeme, posypeme paprikou, naaranžujeme se salátovými listy na talíř, pokapeme zbylým olejem a ozdobíme lístky bazalky.
Plněné datle s endivií ihned podáváme.
Fotky receptu Plněné datle s endivií:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!