Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
3. 06. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Nakládané syrečky: Do větší sklenice nakrájíme na dno plátky cibule, překryjeme vrstvou syrečků (množství se řídí počtem strávníků), poprášíme sladkou paprikou, lehce osolíme a okmínujeme. Pokračujeme další vrstvou cibu ... …více»
|
3. 06. 2008 Sýrová jídla
Příprava receptu Šunkové tyčinky: Olomoucké tyčinky zabalíme do plátku šunky. Z vajec, mléka (piva nebo vody), mouky a soli vymícháme těstíčko, ve kterém každý balíček namočíme a na každý ještě lžíci těstíčka přidáme a usmažíme. Tvarů ... …více»
|
3. 06. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Olomoucký sendvič: Krajíčky chleba namažeme máslem, obložíme plátky nakrájených olomouckých tyčinek, posypeme strouhaným tvarohem a pokapeme trochou majonézy. ... ... …více»
|
3. 06. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Pochoutka k pivu: Krajíčky chleba slabě namažeme máslem, obložíme plátky cibule, na kterou nastříkáme majonézu. Potom je posypeme nastrouhanými tvarůžky a narovnáme na vymaštěný plech. V troubě krátce zapečeme. Povrch ... …více»
|
3. 06. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Tvarůžkové chuťovky: Máslo utřeme se sardelovou pastou a Lučinou na hladkou pomazánku. Rohlíky nakrájíme na kolečka a slabě je potřeme. Tyčinky příčně nakrájíme a položíme na rohlíky. Zdobíme kousky rajčat nebo papriky. U ... …více»
|
3. 06. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Pivní jednohubky: Chleba nakrájíme na kostičky, potřeme máslem a sardelovou pastou (nebo přímo sardelovým máslem), tvarůžky obalíme v paprice, slabě opepříme, ozdobíme kolečkem cibule a celé spíchneme párátkem. ... ... …více»
|
3. 06. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Pikantní kuličky na jednohubky: Olomoucké tvarůžky odmočíme v pivu (na 1 balíček 1 dcl piva). Do této hmoty přidáme strouhaný sýr, tvarujeme kuličky. V nadrobno nasekané cibuli kuličky olepíme. Ty pak dáme na čtverečky chleba nebo k ... …více»
|
3. 06. 2008 Sýrová jídla
Příprava receptu Olomoucké fondue: Nadrobno pokrájené tvarůžky podlijeme pivem a za stálého míchání zahříváme, až vznikne hustá kaše. Přidáme nakrájenou cibuli, papriku a podle chuti i lžičku hořčice a špetku pepře. Kaši nabíráme z ren ... …více»
|
3. 06. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Plněné kyselé okurky: Z kyselých okurek seřízneme podélně vršek, vnitřek vydlabeme lžičkou a dutinu okurek naplníme vlašským salátem. Na střed naplněných okurek položíme přehnutý plátek z pečínky, k tomu přiložíme ... ... …více»
|
3. 06. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Speciální chleba se sádlem: Nakrajíme chléb, namažeme postupně sádlem a horčicí. Posypeme na drobno nakrajenou cibulí a drceným česnekem. Opepříme osolíme a posypeme mletou ostrou paprikou. Na vrch dáme okurky a bobkový list. A ... …více»
|