Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
5. 12. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Vejce na černo: Uvaříme vejce natvrdo, nakřápneme skořápku jako na oloupání ale NELOUPAT!!!
Uvaříme tmavý čaj, který lehce osolíme, zalijeme vejce, necháme 12 až 24 hodin louhovat. Záleží na síle čaje, jak budou vej ... …více»
|
5. 12. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Šunkové banány: Oloupané banány zabalíme jednotlivě do plátků šunky a naskládáme do tukem vymazaného pekáčku. Vejce rozmícháme se smetanou, osolíme, opepříme a přelijeme přes banány. Navrch položíme plátky másla a pe ... …více»
|
5. 12. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Banánové avokádo: Část dužiny vydlabeme malou lžičkou a rozmícháme s cukrem, skořicí a šlehačkou.
Na pánvi zahřejeme rum s cukrem, přidáme na plátky nakrájený banán a krátce (2-3 minuty) orestujeme. Směsí naplníme vyd ... …více»
|
4. 12. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Tousty se šunkou a vejci: Šunku nakrájenou na nudličky zpěníme na oleji, zalijeme vejci, osolíme a mícháme na malém ohni, až se vejce srazí v řídkou pomazánku. Plátky veky opečeme po obou stranách na teflonové pánvi potřené ol ... …více»
|
3. 12. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Voňavé chlebíčky: Tvarůžky a salám pokrájíme na kostičky, sýr nahrubo nastrouháme. Přidáme celá vejce, opepříme a promícháme. Kdo rád slanější, může i osolit, ale pozor tvarůžky jsou dost slané. Krajíčky chleba lehce p ... …více»
|
3. 12. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Hlemýždi na rajčatech a víně: Hlemýždě nejprve necháme v krabici ve tmě a na chladném místě asi 10 dnů, aby se vyprázdnili. Pak je ještě s ulitou a neporušenou vápnitou blankou opláchneme ve studené vodě, vhodíme do vařící vody a ... …více»
|
2. 12. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Paštika na pánvi: Na pánvi a másle opečeme očistěná játra doměkka a potom do hladka rozmixujeme, přidáme orestovanou šalotku, nakrájenou slaninou, špenátem, dochutíme paštiku kořením. Polovinu této směsi rozmixujem a v ... …více»
|
2. 12. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Teplá paštika: Paštiku dáme nejlépe do teflonového kastrolku a dobře rozehřejeme. Přidáme syrová vejce, sůl a pepř a necháme ztuhnout jako vaječinu. Těsně před dokončením vmícháme nakrájenou pažitku. S chlebem je to ... …více»
|
2. 12. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Sýrová pasta na topinky: Nastrouháme sýr, cibuli a okurky jemně nakrájíme a promícháme společně s majonézou. Namazanou sýrovou pastu na topince můžeme ozdobit čerstvou zeleninou.
... …více»
|
2. 12. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Francouzské chuťovky: Do ohnivzdorné misky dáme máslo, rozehřeme je, přidáme strouhaný sýr a na mírném teple za stálého míchání zahříváme, až se sýr roztaví. Potom vlijeme rozšlehaná vejce, podle chuti osolíme a opepříme a ... …více»
|