![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tatranské halušky: Syrové brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, hladkou mouku a sůl. Dáme si vařit osolenou vodu. Až bude voda vřít protlačíme těsto sítkem na halušky, nebo je odkrajujeme lžičkou a házíme do hrnc ... …více»
|
![]() |
4. 04. 2008 Přílohy Žádné hodnocení
Příprava receptu Smažené olivy: Petrželovou nať a fetu v míse společně zpracujeme a získanou hmotou naplňte olivy. Do zvláštních misek vložte vejce, mouku a strouhanku. Olivy obalte nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ... ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí jako kapusta: Zelí zbavíme košťálu, nastrouháme na zelném struhadle a dáme dusit do většího kastrolu. Přidáme česnek rozetřený se solí a brambory pokrájené na malé kostičky. Ochutíme pepřem a uvaříme do měkka. Z má ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opečené bramborové noky: Brambory oloupeme, prolisujeme do mísy, posypeme prosátou moukou se solí a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a vmícháme vejce. Připravíme tuhé těsto. Na válu z těsta připravíme válečky, které r ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelné placky, aneb když nám zbyde zelí : Zbytek dušeného zelí dáme do mísy a přidáme vajíčko, pár lžic mouky (záleží na množství zelí), trochu mléka, sůl, pepř. Zamícháme. Těsto má být husté jako na bramborák. S moukou to zbytečně nepřehánět ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová roláda se špenátem: Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme, osolíme a necháme vychladnout. Do hmoty vmícháme lžíci oleje, rozšlehané vejce, pe ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dvojctihodný knedlík: Mouku prosejeme do mísy. Ve čtyřech lžících vlažného mléka rozmícháme droždí s troškou mouky a cukrem a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku osolíme a promícháme s houskou. Do důlku přilijeme kvásek a ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2008 Přílohy Žádné hodnocení
Příprava receptu Rýže v tlakovém hrnci: Rýži dáme do cedníku, propereme studenou a horkou vodou. V tlakovém hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme vypranou rýži, 1 a 3/4 hrnku horké vody, 2 hřebíčky, osolíme, promícháme, hrnec u ... …více»
|
![]() |
2. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramboráčky s uzeným lososem: Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastouháme. Přimícháme žloutek a petrželku. Osolíme. Na rozehřátém oleji dozlatova z obou stran upečeme 8 placiček.
Na placičky rozdělíme zakysanou smetanu a na k ... …více»
|
![]() |
1. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polské zelí: Brambory uvaříme, zvlášť uvaříme kyselé zelí doměkka, které zahustíme jíškou, dietní salám nakrájíme na kostičky a osmažíme na troše oleje. Pak brambory a kyselé zelí rozštoucháme dohromady ... ... …více»
|