![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Karamelizované cibulky: Cibulky spaříme vařící vodou a oloupeme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibulky, posypeme cukrem a při nižší teplotě opékáme do zhnědnutí. Nejlepší je pánví jen potřásat.
Osolíme, zalijeme vý ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapustové krokety: Uvařenou a vychladlou kapustu rozřízneme a odstraníme košťál. Důkladně vymačkáme všechnu vodu a kapustu co nejjemněji nasekáme nebo umeleme na masovém strojku. Přidáme ostatní ingredience a vypracujem ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houskové lívanečky: V osoleném mléce umícháme žloutky a strouhané housky, kůrky zbavené. Dovnitř lehce vložíme ušlehané bílky.
Ohřátý lívanečník, nebo pánev vymažeme máslem a těsto do něho po lžících lijeme. Usmažíme ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česneková veka ke grilovanému masu: Veku nařízneme jako bychom jí chtěli krájet na plátky, ale nedořízneme. Máslo rozpustíme, přidáme sůl a česnek a touto směsí pomažeme veku - hlavně v těch zářezech. Pokud děláme na dřevěném uhlí - bal ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené kedlubnové zelí: Nastrouháme bramboru na jemném struhadle. Nadrobno nakrájíme cibuli a kedlubny nastrouháme na tenké nudličky (nejlépe stejně jako zelí).
Na rozpáleném tuku lehce osmahneme cibuli a přidáme kedlubny ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celestýnské nudle s petrželkou: V míse našlehat vejce s moukou a solí. Zamíchat dovnitř postupně přidávájíc mléko, lžíci másla a petrželku. Našleha těstíčko metlou do hladka. Nechat uležet po 30 min.
Na rozpálenou, menší pánev dá ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celerová kaše: Pokrájet celer na velké kostky. Dát do hrnce s dostatečným množstvím vody a trochou soli. Vařit 10-15 min. do změknutí. Přecedit, ale nechat si trochu vody. Rozmixovat na hustou kaši (je-li nutné přid ... …více»
|
![]() |
6. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červené zelí s rozinkami: Zelí opláchneme, nakrouháme, vhodíme do osolené vařící vody, vaříme 7-8 minut, scedíme. Jablka nakrájíme na kousky, odstraníme z nich jadřince. Česnek a cibuli nasekáme. V hrnci rozpustíme sádlo. Na r ... …více»
|
![]() |
6. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mladé zelíčko: Zelí po opláchnutí nakrouháme. Cibuli nasekáme na drobno. Dusíme ji na másle do sklovata, přidáme zelí, kmín, vývar, šťávu z citronu cukr a případně trochu soli. Vaříme na malém plameni 15-25 minut. N ... …více»
|
![]() |
6. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Egyptské nové brambory: Brambory omyjeme a ve slupce vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme 10 12 min. Scedíme a dáme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Na pánvi rozehřejeme 3 pol. lžíce ... ... …více»
|