![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
8. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Osmažené švestky k různým masům: Předehřát troubu na 200°C.
V misce smíchat všechny ingredience a nechat odpočinout po 10 min.
Rozehřát pánev s nelepícím povrchem na středním ohni (držadlo musí snést teplotu 200°C). Přidat šves ... …více»
|
![]() |
8. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hlávkové zelí: Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět na sádle. Přidáme do zelí s ostatními surovinami, zamícháme a dusíme pod pokličkou. Trvá to déle. Během dušení podléváme. Když začne zelí měknout, necháme vyvaři ... …více»
|
![]() |
8. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Noky ze zbylého knedlíku: Žloutky, mléko a mouku smícháme, přidáme mletý nebo strouhaný knedlík, osolíme a ještě chvíli těsto pilně třeme, aby byly noky kypré.
Lžičkou omočenou ve vodě vykrajujeme nočky a vhazujeme do vřící ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Skordalia - bramborové pyré s česnekem: Prolisovaný česnek necháme přikrytý v octě 10 minut. Brambory šťoucháme (bez obvyklého přidávání másla a mléka!). Raději nepoužijeme ruční šlehač. Vmícháme česneko-octovou směs do brambor, přidáme ole ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ovesné krokety: Očištěnou zeleninu hrubě nastrouháme a s vločkami rozvaříme ve vodě na hustou kaši. Tu osolíme, vmícháme do ní vejce, pepř a cibulku, jemně nasekanou a osmahnutou na tuku. Lžící vykrajujeme malé ... ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ovesné knedlíčky: Máslo, vejce a sůl utřeme dohladka, vmícháme nasucho opražené vločky, strouhanku a mléko a necháme asi 60 minut odležet v ledničce. Pak vytvarujeme malé kulaté knedlíčky a ve vroucí vodě je vaříme ... ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krupicové věnečky: Na kastrol dáme mléko a máslo, když se začne vařit, přidáme krupici a svaříme ji na hustou kaši, osolíme a dáme vychladnout.
Vychladlou kaši dáme na pomoučený vál, přidáme 2 lžičky mouky, žloutky a ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kovbojské brambory: Brambory omyjeme, osušíme, podélně a překrojíme na půlky. Řeznou plochu pomažeme tukem,
posolíme, pokmínujeme a dáme na vymaštěný plech (nebo na peč. papír). V troubě je při 200-220°C
upečeme, až ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Knedlíky ze strouhanky s muškátem: Strouhanou housku polijeme studeným mlékem a necháme dobře navlhčit nejméne 1/4 hodiny. Pak přilijeme tekuté máslo, vejce ušlehaná do pěny, přidáme sůl a muškátový květ. Těsto dobře vypracujeme, vyždí ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Přílohy Žádné hodnocení
Příprava receptu Karamelizovaný pórek: Rozpustíme máslo, přidáme pórek a vaříme do změknutí.
Přidáme cukr a víno, a za občasného míchání, vaříme asi 20 minut nebo dokud pórek nezkaramelizuje.
... ... …více»
|