![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
22. 01. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Risi-bisi: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a hrášek, osolíme a zalijeme vodou. Bez míchání vaříme pod pokličkou na mírném ohni až do úplného vyváření vody. ... ... …více»
|
![]() |
22. 01. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory se šlehačkou: Brambory očistíme, pokrájíme na kolečka a necháme půlhodinku stát. Do kastrolu dáme lžíci másla, rozpustíme, přidáme pokrájené brambory, trochu opečeme, přidáme pokrájenou petrželku. Všechno zalijeme ... …více»
|
![]() |
22. 01. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový salát budapeštˇ: Uvaříme brambory, které nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s jemně pokrájenou cibulí podusíme do růžova. Zalijeme ji octem, trochu rozředíme polévkou nebo vodou, přidáme pokrá ... …více»
|
![]() |
22. 01. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slavnostní bramborové pusinky: Brambory oloupeme a omyjeme a nakrájené na polovinu uvaříme v osolené vodě. Slijeme vodu a ihned prolisujeme. Po vychladnutí smícháme s jedním bílkem a lžící solamylu a ochutíme solí a muškátovým oříš ... …více»
|
![]() |
22. 01. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolky s rajčaty: Sekanou cibulku zpěníme na tuku, přidáme pokrájené fazolky, podlijeme, osolíme a do měkka podusíme. Nakonec přidáme pokrájená oloupaná rajčata a dusíme. Okořeníme česnekem, pepřem. ... ... …více»
|
![]() |
22. 01. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolky opékané: Fazolky vaříme ve slané vodě asi 20 min. Necháme okapat. Drobně usekanou cibulku osmažíme na tuku, přidáme k ní fazolky, osolíme, opepříme a ještě osmažíme. Sypeme petrželkou. ... ... …více»
|
![]() |
22. 01. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibule s hráškem: Oloupané malé cibulky dáme vařit se zeleným hráškem do vařící slané vody, tak aby byly potopeny. Přidáme máslo a cukr. Vaříme 15 min., pak zaprášíme moukou a podusíme. Dáme na mísu a sypeme petrželkou ... …více»
|
![]() |
22. 01. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brukvové zelí: Brukev nakrájíme na tenké nudličky. Do kastrolu dáme sádlo, na kterém zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme brukev, sůl, kmín a trochu podlijeme. Dusíme do měkka, pak zaprášíme... ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ochucená hrachová kaše : Na hrachovou kaši použijeme celé balení sušeného hrášku. Nejdřív ho důkladně opláchneme a asi na 2 - 3 hod namočíme do studené vody. Hrách necháme nabobtnat a množství vody volíme tak, aby byl hrách z ... …více»
|
![]() |
21. 01. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové placky se škvarky s krupicí: Oloupané vařené brambory umeleme spolu se škvarky, vmícháme sůl, vejce, krupici a mouku. Z těsta vyválíme malé placky (asi jako omelety) a pečeme je na suché teflonové pánvi nebo... ... ... ... …více»
|