Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Vodnář - roční horoskop na rok 2025 | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
11. 12. 2007 Přílohy
Příprava receptu Kroupy s majoránkou: Kroupy předem namočte, pak je osolte a vařte. Vody dejte 2x tolik než krup, přidejte tuk. Okořeňte majoránkou, osmaženou cibulkou /česnekem/. Kroupy s majoránkou podávejte jako přílohu k uzenému. …více»
|
11. 12. 2007 Přílohy
Příprava receptu Pšenice jako příloha k masu: Pšeničné zrno namočte do vody /přes noc/ a pak poduste v osolené vodě doměkka. Měkkou pšenici sceďte, dochuťte majoránkou a přelijte máslem. …více»
|
9. 12. 2007 Přílohy
Příprava receptu Krabí rýže: Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli společně s pórkem. Vložíme na větší kousky nakrájené krabí tyčinky, dochutíme kari a solí. Směs vmícháme do uvařené rýže. ... …více»
|
9. 12. 2007 Přílohy
Příprava receptu Chlupáče: Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle (jako na bramboráky), přidáme celé vejce, polohrubou mouku a osolíme. Všechno dobře promícháme a přidáme asi 3 hrsti strouhanky, zapracujeme ji do těs ... …více»
|
9. 12. 2007 Přílohy
Příprava receptu Knedlíčky z kysaného zelí : Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a posekáme je nadrobno. Přidáme mouku, strouhanku a vejce a vymícháme těsto. Mokrou rukou tvoříme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě 10 minut. Knedlíčky z kysaného zelí …více»
|
8. 12. 2007 Přílohy
Příprava receptu Vánoční brambory s nivou: Brambory uvaříme ve slupce. Mezitím si nastrouháme eidam, smísíme s vejci, smetanou a dochutíme kořením. Uvařené brambory rozmačkáme jen tak na hrubo vidličkou a smísíme s touto vytvořenou směsí a p ... …více»
|
8. 12. 2007 Přílohy
Příprava receptu Slezské knedlíčky: Rohlíky pokrájíme na kostičky a přelijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce, sůl a pepř. Přidáme cibulku osmaženou na oleji dozlatova a můžeme přidat i rozškvařenou slaninu. Vše důkladně promícháme ... …více»
|
8. 12. 2007 Přílohy
Příprava receptu Rýžové pyré: Na másle osmahneme pokrájenou cibuli a rýži, zalijeme vařící osolenou vodou a dusíme do měkka. Horkou rýži pak propasírujeme sítem a do kaše vmícháme žloutky rozmíchané se smetanou. Rýžové pyré podáváme k …více»
|
6. 12. 2007 Přílohy
Příprava receptu Šodó na zeleninu: Vejce, žloutek a škrobovou moučku rozkvedláme ve víně. Postavíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme pořádně zhoustnout. Potom přikápneme tuk, lze přidat i trochu hořčice a citrónovou kůru. Na ... …více»
|
6. 12. 2007 Přílohy
Příprava receptu Sýrové noky k zelenině: Mléko osolíme, přidáme tuk, když je horké, vsypeme mouku a za stálého míchání těsto „opálíme“. Když se nechytá vařečky ani nádoby, odstavíme je, necháme prochladnout a pak přidáváme jedno vejce po dru ... …více»
|