![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6. 12. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrové knedlíčky k zelenině: Ustrouhané prochladlé brambory posolíme a zpracujeme s vejcem, moukou a krupicí. Sýr nakrájíme na malé čtverečky. Z těsta krájíme malé kousky a do středu těsta zaválíme kousek sýra. Sýrové knedlíčky k ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bryndzovníky k zelenině: Na obalení: 1 vejce, mouka, houska, 15 dekagramů tuku na smažení. Žloutek utřeme s máslem a brynzou, přidáme droždí zkysané v mléce, sůl, těsto zaděláme moukou a dobře je zpracujeme. Vypracované těsto ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celer dušený na smetaně: Očištěný celer oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na másle; občas ho podlijeme vodou nebo polévkou. Při dušení zakapeme celer citrónem, aby neztratil bílou barvu. Když je skoro měkký, osolím ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2007 Přílohy Žádné hodnocení
Příprava receptu Celer pečený: Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky, které posolíme, pokapeme citrónem, aby nezhnědly a udržely bílou barvu, opepříme a v rozpáleném tuku opečeme po obou stranách do zlatožl ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Teplá majonéza: Žloutky, mouku, cukr a sůl rozkvedláme v mléce, postavíme na mírný oheň nebo do vodní lázně a za stálého šlehání uvaříme na hustý krém. Omáčku odstavíme, přidáme koření a příchutě a za občasného míchá ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbová nádivka k zelenině: Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na drobné plátky a dusíme na osmažené cibuli se solí a kmínem. Do prochladlých hub přidáme rozmočené vymačkané žemle, vejce a zelenou petržel. Tato houbová nádivka se ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže se zeleninou a lněným semínkem: Uvařte 100g rýže natural a promíchejte se lžící olivového oleje a 200g jakékoliv dušené zeleniny. Okořeňte bylinkami. Přidejte 2 lžíce drcených lněných semínek. ... ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čerstvý hrášek neobvykle: Odejmout venkovní listy ze salátu a vykrojit tvrdý stonek. Hlávku salátu rozkrojit na 1/4 a ty svázat dohromady. Dát do velkého hrnce, přidat hrášek a cibulky. Nahoru položit svázané snítky petrželky. ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cukeťák: Cukety, vejce, hl. mouku, mléko, vylisovaný česnek, majoránku, mletý kmín, pepř a sůl smícháme a pak smažíme na tuku placky. Do těsta můžeme přidat nakrájenou uzeninu nebo škvarky. ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vychytávka ke klasickému řízku: Den starý rohlík nebo housku nakrájíme na tenké plátky a ty potom na tenké nudličky (asi 2 mm) a necháme trochu oschnout. (Nedoporučuji dělat si je do zásoby, protože přeschlé do sebe sají moc tuku).
... …více»
|