![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mozeček z čínského zelí s hlívou: Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a na plátky nakrájenou hlívu ústřičnou. Podlijeme ji vodou a dusíme asi 10 minut než přidáme na nudličky nakrájené čínské zelí ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Malé bramboráčky: Sýrové brambory oškrábeme a jemně nastrouháme, necháme ustát a vodu scedíme. Do brambor přidáme mléko, mouku, vejce, utřený česnek, sůl, pepř a majoránku. Těsto promícháme, nabíráme naběračkou a na ho ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špalíčky z brambor: Vařené brambory propasírujeme nebo jemně nastrouháme, přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a dobře propracujeme. Z těsta utvoříme dlouhou tenčí šičku, ze které nožem odkrajujeme špalíčky. Vaříme v horké ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiónová rýže: Rýži uvaříme podle návodu a necháme okapat. Na másle krátce podusíme nakrájené žampiony a zamícháme je pak do rýže. Tuto přílohu podáváme ke kuřeti, nebo jíme samotné. ... ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Moravské noky: 1/2 kilogramu brambor oloupeme a nastrouháme (jako na bramboráky). Přecedíme je přes síto, vodu slijeme a jestli na dně zůstalo trochu škrobu, tak ho přidáme do brambor. Zbylé brambory oloupeme a uvař ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kopřivové kouličky: Spařte kopřivy, nechte je okapat, uschnout a nasekejte je nadrobno. Smíchejte kousky s vejcem. Trochu osolte a opepřete. Tuto směs nabírejte po lžících, vytvarujte z ní jednotlivé kouličky, obalte je ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játrové rychloknedlíčky do polévky: Času není nazbyt, takže: do mixéru vhodíme játra (drůbeží, vepřová či jiná) nakrájená na větší kousky, vejce (bez skořápky :)) ) i ostatní přísady - kromě strouhanky. A mixujeme do hladka. Vlijeme do ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chlupaté knedlíky mojí babičky: Očištěné a omyté brambory nastrouháme na struhadle s malými otvory a necháme asi čtvrt hodiny stát. Poté je přes husté síto scedíme a necháme odkapat. Přidáme vejce, sůl a za stálého míchání hrubou mo ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řecká rýže: Na rozpáleném másle lehce osmažíme na malé kostky nakrájenou šunku, přidáme nakrájenou kapii, hrášek a vše pečlivě udusíme. Udušenou směs, horkou uvařenou rýži a na nudličky nakrájený umytý salát podl ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Italská rýže: Očištěné, omyté, osušené (například utěrkou) a na plátky nakrájené žampióny udusíme na másle, ke konci přidáme rajský protlak, horkou uvařenou rýži, nastrouhaný parmezán a vše důkladně promícháme. ... ... …více»
|